Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Företagare Nyhetsarkiv

Nyhetsarkiv

Här listas alla nyheter som publicerats på förstasidan för huvudingång företagare.

 • Årets sista stadshuslunch för företagare

  Fredagen den 8 december samlades drygt 100 företagare, politiker och kommunala tjänstemän på årets sista stadshuslunch.

  Publicerad 11 december 2017
 • Vill du också ha företagsbesök av oss?

  Varje år gör vi på näringslivsavdelningen företagsbesök på något av de nästan 3 000 företag som finns i vår kommun. Den 5 december träffade vi Carin Jönsson som driver Sans och Balans i Viken.

  Publicerad 6 december 2017
 • Jonstorpsföretagare får köpa Jonstorps Brandstation

  I början av året annonserade Höganäs kommun efter en näringsidkare som vill ge nytt liv åt Jonstorps Brandstation. Kommunen poängterade att den intressent som väljs ska tillföra Jonstorp något nytt och positivt. Eftersom två intressenter hade likartade affärsidéer så blev det en andra omgång där ägarna till Orangeriet – bistro & garden i Varalöv valdes.

  Publicerad 5 december 2017
 • Stöd till småföretag som nyanställer

  Sedan 1 januari i år har enskilda näringsidkare som nyanställer kunnat få sänkt arbetsgivaravgift. Från det kommande årsskiftet utökas detta till att gälla även handelsbolag och aktiebolag utan anställda.

  Publicerad 1 december 2017
 • Stadshuslunch för företagare 8 december

  Boka in den 8 december - då är det dags för årets sista stadshuslunch för företagare! En gång i kvartalet träffas företagare, politiker och kommunala tjänstemän på stadshuslunch. Här bjuds du på information, nätverksbyggande och buffélunch.

  Publicerad 27 november 2017
 • Öresundsfiskarna höll möte i Höganäs

  Höganäs kommun har länge engagerat sig i den lokala fiskerinäringen. En gång var olaga trålning högt på agendan, idag är uthålligt fiske och vällagad nyttig fisk fokus. Fredagen den 24 november träffades Öresundsfiskarna i Höganäs stadshus för att diskutera dessa frågor.

  Publicerad 27 november 2017
 • Höganäs näringslivsambassadörer

  Höganäs kommun har nu hittat fem näringslivsambassadörer, företagare som alla jobbar och verkar i Kullabygden och är riktigt stolta över vår bygd.

  Publicerad 23 november 2017
 • Fler bussavgångar från Mölle i sommar

  Sommaren 2018 inför Skånetrafiken på prov en extra bussavgång från Mölle omkring klockan 00.00 söndag-torsdag. Det innebär att fler kommer att ha möjlighet att besöka Mölle på sommarkvällarna och kan välja buss som ett miljövänligt alternativ.

  Publicerad 21 november 2017
 • Delta på Kullabygdens rekryteringsmässa 2018

  För tredje året i rad kommer Höganäs rekryteringsmässa att anordnas och datumet är satt till den 10 februari 2018. En mötesplats där företag med rekryteringsbehov kan nätverka och hitta nya medarbetare till sitt företag.

  Publicerad 21 november 2017
 • Fördelning av vänortsbidrag 2018

  På Näringslivsutskottet senaste möte den 17 november 2017 blev det bestämt hur fördelningen av bidragen ska se ut nästa år. 2018 kommer kommunala verksamheter att få vänortsbidrag för utbyte med Ungern, Finland och Island.

  Publicerad 20 november 2017
 • Näringslivsavdelningens nyhetsbrev

  I vårt nyhetsbrev kan du bland annat läsa om stadshuslunchen för företagare den 8 december och framtidsseminariet om handel och näringsliv 30 november. Dessutom kan du läsa om flera andra aktiviteter för dig som är företagare.

  Publicerad 16 november 2017
 • Ny butik på Storgatan

  Tjänstemän från Höganäs kommun besökte den nya butiken apri coét of Sweden. Nora Mujaj som står bakom märket apri coét of Sweden säljer damkläder och acessoirer dels via nätet och dels via butiker runt om i Sverige.

  Publicerad 14 november 2017
 • Expedition företag 2017

  Torsdagen den 9 november var ett 50 - tal politiker och tjänstemän tillsammans med representanter från Svenskt Näringsliv, organisationen företagarna och arbetsförmedlingen ute och besökte totalt 20 olika företag i Kullabygden.

  Publicerad 10 november 2017
 • Tillberg Design nominerad till södra Sveriges främsta entreprenör

  På torsdag är det dags, då ska EY Entrepreneur Of The Year, utse en vinnare som ska representera södra Sverige i Stockholm där den nationella titeln koras. Totalt är det 10 företag i från södra Sverige som tävlar om titeln.

  Publicerad 8 november 2017
 • Inbjudan till framtidsseminarium om handel och näringsliv

  Höganäs kommun bjuder in dig som företagare till dialog för att diskutera utvecklingen av handel och näringsliv i kommunen, som en del i det fortsatta arbetet med att ta fram en ny översiktsplan.

  Publicerad 7 november 2017
 • Nytt leaderprojekt i Kullabygden

  Projektet är en förstudie som syftar till att ta fram underlag för att kunna bygga upp ett hästcenter som står sig konkurrenskraftigt nationellt och internationellt, där skilda intresseorganisationer inom hästsporten samverkar.

  Publicerad 3 november 2017
 • Seminarium Köpa Företag 21 nov

  Vill du köpa ett företag för att driva själv? Eller växa genom uppköp? Almi bjuder in till ett seminarium, där du får en inblick i de viktigaste förberedelserna.

  Publicerad 2 november 2017
 • Företagsbesök på Lorini

  Tisdagen den 31 oktober besökte politiker och tjänstemän från Höganäs kommun Lorini som jobbar med Stöd och matchning på uppdrag ifrån Arbetsförmedlingen.

  Publicerad 31 oktober 2017
 • Inspirationsdag: Food Talks

  Den 6 december arrangerar Food Evolution "Food Talks" på Sundspärlan i Helsingborg, som i år har temat ”Framtidens Måltid”. Det blir en heldag med inspirerande föreläsningar, workshops, möten, speed-dating, utställare, nätverkande och mingel.

  Publicerad 30 oktober 2017
 • Branschträff för handeln

  Du som är handlare i Höganäs eller Båstads kommun är välkomna till en föreläsning med Henrik Olsson på temat "Platsutveckling ur ett helhetsperspektiv".

  Publicerad 30 oktober 2017
Föregående1234567...

Sidan uppdaterad 13 februari 2017