Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Företagare Nyhetsarkiv

Nyhetsarkiv

Här listas alla nyheter som publicerats på förstasidan för huvudingång företagare.

 • Stadshuslunch för företagare 2 mars

  Boka in den 2 mars - då är det dags för årets första stadshuslunch för företagare! En gång i kvartalet träffas företagare, politiker och kommunala tjänstemän på stadshuslunch. Här bjuds du på information, nätverksbyggande och buffélunch.

  Publicerad 19 februari 2018
 • Tyck till om Höganäs hamnområde

  Nu är det dags att ta ett helhetsgrepp för hamnområdet i Höganäs och fundera ut hur området kan utvecklas, göras mer attraktivt och välkomnande, för såväl kort- som långväga besökare. Men innan kommunen bjuder in arkitekter att rita på framtidens hamnområde vill vi ha din hjälp. Vilka värden vill du fylla hamnen med?

  Publicerad 19 februari 2018
 • The Academy - för dig som vill starta eget

  The Academy är kursen för nordvästskåningar som vill utveckla en företagsidé och växa som entreprenör. Vi vänder oss till dig som har drömmar om att starta din egen verksamhet med ambition att kunna leva på ditt företagande.

  Publicerad 19 februari 2018
 • 34 nya laddplatser för elfordon i kommunen

  Höganäs Energi har tillsammans med Höganäs kommun beslutat att det ska byggas fler laddplatser för el- och laddhybridfordon inom kommunen. Utbyggnaden ska ge kommuninvånare och turister ökad möjlighet till laddning av eldrivna fordon.

  Publicerad 15 februari 2018
 • Näringslivsavdelningens nyhetsbrev

  I vårt senaste nyhetsbrev kan du bland annat läsa om och anmäla dig till stadshuslunchen för företagare den 2 mars. Du kan också läsa om skolavslutningsfestivalen Summerkick, som du som är företagare har möjlighet att vara delaktig i. En ny krögargrupp för dig med café- eller restaurangverksamhet kommer att startas. Du som vill starta eget erbjuds att delta i olika utbildningar.

  Publicerad 14 februari 2018
 • Träff för besöksnäringen om outdoor-turism

  Den 8 februari samlades ett drygt trettiotal besöksnäringsföretagare, kommunala tjänstemän och inbjudna föreläsare på årets första frukostträff för besöksnäringen.

  Publicerad 14 februari 2018
 • Fullsatt rekryteringsmässa

  I lördags, den 10 februari, arrangerade Höganäs kommun tillsammans med Arbetsförmedlingen och Företagarna en rekryteringsmässa på Tivolihuset. 21 arbetsgivare ställde ut och visade både upp sitt företag och vilka konkreta rekryteringsbehov man har. 420 besökare på jakt efter jobb besökte mässan.

  Publicerad 12 februari 2018
 • Årets White Guide-restauranger utsedda

  Nu har White Guide listat Sveriges 600 bästa restauranger. Sju av dem finner vi i Höganäs Kullabygden!

  Publicerad 12 februari 2018
 • Start-up Lab - för dig som vill starta eget

  Har du världens bästa affärsidé men inte modet att slänga dig ut i det osäkra och starta eget? Anmäl dig till Start-up Lab!

  Publicerad 5 februari 2018
 • Få energi- och klimatrådgivning 9-11 februari

  Kom och träffa din kommunala energi- och klimatrådgivare på bomässan i Helsingborg den 9-11 februari! Här kan du få nyttiga tips till ditt företag.

  Publicerad 29 januari 2018
 • Frukostmöte om outdoor-turism för dig inom besöksnäringen och handeln

  Hållbarhet, cykelturism och aktiv livsstil är i fokus på frukostträffen för dig inom besöksnäringen eller handeln den 8 februari. Vi har bjudit in några gäster som berättar om spännande projekt för utveckling av outdoor-turism.

  Publicerad 25 januari 2018
 • Event för dig inom måltidsbranschen

  I början av februari kan du som är företagare med café- eller restaurangverksamhet eller producent delta i flera olika spännande event!

  Publicerad 25 januari 2018
 • Delta på Kullabygdens rekryteringsmässa 10 februari

  För tredje året i rad kommer Kullabygdens rekryteringsmässa att anordnas och datumet är satt till den 10 februari 2018. En mötesplats där företag med rekryteringsbehov kan nätverka och hitta nya medarbetare till sitt företag.

  Publicerad 22 januari 2018
 • Näringslivsavdelningens nyhetsbrev

  I vårt senaste nyhetsbrev kan du bland annat läsa om frukostträffen om outdoor-turism den 8 februari, rekryteringsmässan den 10 februari och att nyföretagarsiffrorna för Höganäs kommun ökat med tio procent 2017.

  Publicerad 18 januari 2018
 • Drop in-vigsel i Höganäs Stadshus på alla hjärtans dag

  Onsdagen den 14 februari de som går i giftastankar chansen till en både smidig och samtidigt romantiskt och definitivt speciell vigsel. Paren är varmt välkomna till Stadshuset mellan 15.00 och 19.00 för att knyta sina band genom en härlig och spontan borgerlig vigsel i kommunens stämningsfulla vigselrum.

  Publicerad 17 januari 2018
 • Sök stöd till ditt evenemang

  Vill du arrangera ett regionalt evenemang som sätter Familjen Helsingborg på kartan och stärker regionen som besöksdestination? Då har du möjlighet att söka stöd till ditt evenemang.

  Publicerad 15 januari 2018
 • Vill du annonsera i besökskartan?

  Nu har du möjlighet att annonsera i besökskartan för Höganäs Kullabygden 2018. Kartan trycks i 47 000 exemplar och delas bland annat ut på InfoPoints, andra besöksmål i kommunen och via andra turistorganisationer.

  Publicerad 15 januari 2018
 • Höganäs nyföretagarsiffor ökar med tio procent under 2017

  Höganäs är en företagsam kommun, vilket ytterligare befästs av 2017 års färska nyföretagarsiffror. Under 2017 startades 236 nya företag, vilket är en ökning med tio procent jämfört med 2016 då 214 företag såg dagens ljus. Till skillnad mot många andra kommuner i Skåne och Sverige har Höganäs en stark positiv utveckling när det gäller nyföretagande.

  Publicerad 11 januari 2018
 • Sammanhållet fokus på utbildning, arbete och företagens kompetensförsörjning

  Utbildning som ska få människor i arbete, men också företagens kompetensförsörjning, det blir den gemensamma nämnaren när näringslivsavdelningen från och med den 1 januari fick nya kollegor från vuxenutbildningen. Under 2017 flyttades även Utvecklingscentrum (UC), kommunens arbetsmarknadsenhet, till avdelningen.

  Publicerad 10 januari 2018
 • Gott Nytt Företagarår – glöm inte att svara på enkäter

  I denna vecka sänder Svenskt Näringsliv ut årets enkät som ligger till grund för 2018 års ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Låt inte enkäten drunkna i Gott Nytt År-hälsningarna utan besvara den!

  Publicerad 3 januari 2018
Föregående1234567...

Sidan uppdaterad 13 februari 2017