Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Företagare Nyhetsarkiv

Nyhetsarkiv

Här listas alla nyheter som publicerats på förstasidan för huvudingång företagare.

 • Näringslivsavdelningens nyhetsbrev, om Storgatans utveckling

  I vårt senaste nyhetsbrev kan du läsa om utvecklingen av Storgatan i Höganäs.

  Publicerad 19 juni 2018
 • 40 ungdomar startar eget företag i sommar genom UngDrive

  Den 11 juni drog UngDrive 2018 igång med en Kick off för årets 40 deltagare. Precis som förra året samarbetar de fyra kommunerna Båstad, Höganäs, Ängelholm och Örkelljunga med UngDrive för att ge ungdomar som går i nian eller på gymnasiet en chans att driva sitt eget företag under sommarlovet.

  Publicerad 14 juni 2018
 • Kommunens skolor söker praktikplatser för elever i årskurs 8

  I de kommunala grundskolorna finns drygt 300 elever i årskurs 8 som ska erbjudas praktikplats under kommande läsår.

  Publicerad 11 juni 2018
 • Höganäs kommun ansöker återigen om att bli pilotkommun för gårdsförsäljning av vin

  Mot bakgrund av riksdagens beslut om att ge regeringen i uppdrag att se över lagstiftningen så att den möjliggör gårdsförsäljning av alkohol i begränsad omfattning, ansöker Höganäs kommun återigen om att under en begränsad period få bli pilotkommun för gårdsförsäljning av vin.

  Publicerad 11 juni 2018
 • Missa inte Hbg Talks!

  Den 17 oktober är det dags för årets upplaga av Hbg Talks. Detta årets tema är Maskinen och Människan! Digitaliseringen och utvecklingen av artificiell intelligens (AI) går bara fortare och fortare. Vad får denna utveckling för konsekvenser för oss som företagare, anställda och människor?

  Publicerad 11 juni 2018
 • Kommunen vill köpa Örestrand och sälja mark på outletområdet

  I slutet av vecka 21 kom Höganäs kommun överens om att köpa hela anläggningen Örestrand av Derbo Förvaltning AB. Det blev också klart att Jefast köper mark på outletområdet.

  Publicerad 28 maj 2018
 • Vinnarna korade på Årets Företagarfest

  Torsdagen den 24 maj genomfördes Årets Företagarfest på Tivolihuset i Höganäs, kvällen då vi hyllar våra företagare i Kullabygden. Runt 130 företagare, politiker och kommunanställda hade letat sig till Tivolihuset och Höganäs kommuns och Företagarnas första företagarfest i sitt slag.

  Publicerad 24 maj 2018
 • Kullabergsguiderna och Kullabergs naturreservat vinner mångfaldspris

  Den 22 maj, i samband med Biologiska mångfaldens dag, delade Naturvårdsverket och Ekoturismföreningen ut mångfaldspriset till Staffan Svanbergs minne. Årets pristagare blev Kullabergsguiderna tillsammans med förvaltningen av Kullabergs naturreservat.

  Publicerad 23 maj 2018
 • Premiärdags för Mat- och sommarfest i Höganäs Hamnområde den 30 juni!

  Den 30 juni är du bjuden på fest och vi hoppas du kan komma. Under 12 timmar – från klockan 12.00 till 24.00 – bjuder vi på artister, musik, aktiviteter och massor med läckerheter. På en av våra vackraste platser – Höganäs hamnområde.

  Publicerad 22 maj 2018
 • Köpfesten i Höganäs 24-26 maj

  Köpfesten i Höganäs pågår den 24-26 maj. Under dessa dagar bjuder butikerna på erbjudanden och dessutom blir det underhållning för stora och små.

  Publicerad 22 maj 2018
 • Goda omdömen från företagen om Höganäs företagsklimat

  Svenskt Näringsliv gör årligen en enkät till företagen om hur de ser på det lokala företagsklimatet i sin kommun. Idag presenterades svaren på enkäten och i det sammanfattande omdömet om företagsklimatet ligger Höganäs kommun fortfarande bäst i Skåne.

  Publicerad 15 maj 2018
 • Sommarsäsongen igång i Mölle hamn

  Efter en lång och kall vår blev det plötsligt sommar i maj. Hamnen i Mölle är under förändring och utveckling. Restaurangerna Systrarna på Piren och Grands gamla Brandstation ser ut som förra sommaren, men nybyggen växer upp, både hos Grand och runt om i hamnen.

  Publicerad 15 maj 2018
 • Två caféer i Kullabygden finns i White Guide Café

  Nu har White Guide korat årets bästa caféer! Totalt kvalificerade sig 338 caféer till årets guide, varav två finns här i Kullabygden - Krapperups Kaffestuga och Flickorna Lundgren.

  Publicerad 15 maj 2018
 • Bevattningsförbud i Jonstorp

  Publicerad 9 maj 2018
 • Besök Företagardagarna 18-19 maj

  För trettonde året i rad arrangeras Företagardagarna i Ängelholm, för dig som vill skapa nya affärsmöjligheter, lyssna på föreläsningar och hämta inspiration.

  Publicerad 9 maj 2018
 • Förvärv av fastigheter för verksamhet i Mölle hamn

  Mölle hamn är ett av vår kommuns mest attraktiva mål för besökare som kommer hit både till lands och till sjöss. Företagen i hamnen erbjuder såväl matupplevelser som aktiviteter. Höganäs kommun har en ambition att växla upp besöksnäringen och vill att Mölle hamn skall erbjuda en mix av attraktiva upplevelser för besökare och invånare. Två fastigheter avsedda för verksamheter kommer nu erbjudas genom en markanvisningstävlan.

  Publicerad 8 maj 2018
 • Höganäs bäst i Skåne och sjunde bäst i landet

  Alla företag i kommunen som har haft ett myndighetsärende under 2017 får en enkät där de kan ge omdöme om hur kommunens service varit. Sveriges kommuner och Landsting (SKL) erbjuder alla landets kommuner att delta i denna enkätundersökning som är ett utmärkt instrument för kommunerna att få reda på status för att kunna förbättra sin service. SKL presenterade på onsdagen resultatet ”Företagsklimat 2017 – öppna jämförelser” som visade att vi för andra året i rad förbättrat resultat, bäst i Skåne och plats 7 i landet.

  Publicerad 3 maj 2018
 • Tyck till om Höganäs hamnområde

  Under maj månad bjuder Höganäs kommun in till workshops för att samtala om hamnområdets framtid och du är exklusivt inbjuden. Ta chansen och tyck till om olika framtidsscenarier för hamnen.

  Publicerad 30 april 2018
 • Välkommen till Årets Företagarfest 24 maj

  Årets Företagarfest tar över traditionen från de senaste årens företagsgalor och vi hoppas att få se dig på Tivolihuset på kvällen den 24 maj!

  Publicerad 17 april 2018
Föregående123

Sidan uppdaterad 28 maj 2018

Kontakt