Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Företagare Nyhetsarkiv

Nyhetsarkiv

Här listas alla nyheter som publicerats på förstasidan för huvudingång företagare.

 • Stadshuslunchen för företagare 19 september

  Den 19 september samlades ett 70-tal företagare, politiker och kommunala tjänstemän på höstens första stadshuslunch för företagare.

  Publicerad 20 september 2018
 • Vi vill träffa dig som är företagare i Höganäs kommun!

  Varje år besöker vi i Höganäs kommun, politiker och tjänstemän, många olika företag för att skapa dialog och diskussion om företagsklimatet.

  Publicerad 18 september 2018
 • Näringslivsavdelningens nyhetsbrev september

  I det senaste nyhetsbrevet kan du läsa om stadshuslunchen för företagare 19 september - denna gång på kvällstid. Du kan även läsa om höstens utbildningar och starta eget-träffar, sommarens besök av influencers, Region Skånes miljövårdsfond samt Handelsplats Höganäs studieresa till Borås.

  Publicerad 11 september 2018
 • Rösta på dina favoriter till MiH Guld

  I samband med eventet Hbg Talks den 17 oktober arrangerar Marknadsföreningen i Helsingborg MiH Guld - en näringslivsgala där vinnare i tre kategorier ska utses. Missa inte chansen att rösta på dina favoriter!

  Publicerad 11 september 2018
 • Handelsplats Höganäs på studiebesök i Borås

  Varje år bjuder Handelsplats Höganäs in kommunen, fastighetsägare och handlare att följa med på en studieresa för att samla goda exempel och inspiration gällande centrumutvecklingsfrågor. I augusti gick resan till Borås.

  Publicerad 10 september 2018
 • Positiv omsättningsutveckling i Höganäs stadskärna

  Handelns Utredningsinstitut (HUI) har kartlagt 104 stadskärnor i Sverige ur ett kommersiellt perspektiv. Man har tittat på omsättningsutveckling för detaljhandel, restauranger och hotell. 2016-2017 ökade totalförsäljningen i landet med 0,5 procent som helhet enligt HUIs undersökning. Höganäs var en av de kommuner vars stadskärnor hamnade i topp, på 6:e plats i Sverige.

  Publicerad 6 september 2018
 • Bokningen är öppen - Välkommen till Hbg Talks!

  Den 17 oktober på Helsingborg Arena är du välkommen till Hbg Talks, en dag där näringsliv, möten och dialog står i fokus. Årets tema är Maskinen och Människan med fokus på det som är här och nu.

  Publicerad 4 september 2018
 • Kostnadsfria utbildningar i digitalisering

  Googles Digitalakademi erbjuder kostnadsfria utbildningar i digitalisering till företag. Lär dig mer om exempelvis sökordsoptimering, webbnärvaro, sociala medier och annonsering!

  Publicerad 3 september 2018
 • Rekord på Euronäsdagen

  I lördags var det åter dags för Euronäsdagen i centrala Höganäs. Gatorna fylldes med glada människor som kom för att ta del av uppträdanden av barnfavoriten Pidde P, dans, hopprep, golf, orkestrar, manskör, Madamilen, busiga maskotar och framförallt lyckad försäljning av vår lokala valuta Euronäs som såldes med tio procent rabatt.

  Publicerad 30 augusti 2018
 • Företagsbesök på Lerbergets camping och Noréns Cykel & Fritid

  Vi på näringslivsavdelningen strävar efter att göra 45 företagsbesök varje år tillsammans med politiker, samarbetspartners och tjänstemän från andra avdelningar.

  Publicerad 28 augusti 2018
 • Kan ni ta emot en prao-elev?

  I våra kommunala grundskolor finns det drygt 300 elever i årskurs 8 som ska erbjudas praktikplats under kommande läsår. Har ditt företag möjlighet att erbjuda praktikplats till elever från Höganäs grundskolor?

  Publicerad 28 augusti 2018
 • Avslutning för Ung Drive

  40 ungdomar i åldern 16-19 år har under tre veckor genomgått en utbildning i att starta eget företag - Ung Drive. Detta samarbetsprojekt mellan Ung Drive och Höganäs, Ängelholm, Båstad och Örkelljunga kommuner hade sin festliga avslutning tisdagen den 7 augusti på Rönneskolan i Ängelholm.

  Publicerad 27 augusti 2018
 • Näringslivsavdelningens nyhetsbrev

  I vårt nyhetsbrev kan du bland annat läsa om, och anmäla dig till, stadshuslunchen för företagare den 19 september. Du får också information om höstens utbildningar för dig som är företagare. Kommunens skolor söker praoplatser åt sina elever - har ditt företag möjlighet att ta emot en prao-elev? Läs mer i nyhetsbrevet!

  Publicerad 24 augusti 2018
 • Utbildning - Kickstart digitalisering

  Kickstart Digitalisering stöttar små och medelstora företag som arbetar i, eller nära, industrin i sin digitaliseringsresa – oavsett var på resan man befinner sig. Syftet är att ge företagen insikt och inspiration för att kunna ta tillvara på de möjligheter som digitaliseringen innebär. Genom stöd och samverkan med andra får företagen hjälp att hitta sätt att stärka sina affärer och identifiera möjligheter till nya kunder och marknader. Kickstart bidrar därmed till resan mot en framgångsrik och lönsam digitalisering. 93 % av deltagarna i Kickstart anser att de har fått nya idéer om sitt företags möjligheter inom digitalisering.

  Publicerad 16 augusti 2018
 • Hbg Talks 17 oktober - snacka om näringsliv

  Den 17 oktober är det dags för årets upplaga av Hbg Talks. Detta årets tema är Maskinen och Människan! Digitaliseringen och utvecklingen av artificiell intelligens (AI) går bara fortare och fortare. Vad får denna utveckling för konsekvenser för oss som företagare, anställda och människor?

  Publicerad 15 augusti 2018
 • Höstens utbildningar för dig som är företagare

  Under hösten har du som är företagare möjlighet att delta i flera olika utbildningar, som arrangeras av Familjen Helsingborg. Du kan lära dig mer om ledarskap, Linkedin, e-handel och film i sociala medier.

  Publicerad 13 augusti 2018
 • Euronäsdagen och Madamilen 25 augusti

  Den 25 augusti hålls Euronäsdagen i Höganäs, det blir en dag full med aktiviteter för hela familjen och fina erbjudanden från butikerna. Dessutom arrangeras den kulinariska vandringen Madamilen.

  Publicerad 9 augusti 2018
 • The Academy

  The Academy - från idé till företag

  Publicerad 1 augusti 2018
 • Business Academy - utbildningar för dig som är företagare

  Du som är företagare i Familjen Helsingborg är välkommen att anmäla dig till de utbildningar som ges inom Business Academy. Till hösten ges utbildningar i ledarskap, e-handel, LinkedIn och film för sociala medier. Anmäl dig redan nu - först till kvarn!

  Publicerad 30 juli 2018
Föregående123

Sidan uppdaterad 28 maj 2018

Kontakt

 • Höganäs servicecenter
  Telefon 042-33 71 00

  Skicka meddelande till kommunen

  Telefontid
  Måndag-fredag 08.00 - 16.00

  Öppettider
  Måndag-fredag 08.00 - 17.00

  Besöks- och postadress
  Stadshuset, Centralgatan 20 i Höganäs

  Mer information