Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Företagare Starta och driva företag

Starta och driva företag

Välkommen som företagare i Höganäs! Vi på näringslivsavdelningen i Höganäs kommun finns här för dig. Vårt mål är att det ska vara enkelt och roligt att driva företag i Höganäs.

På den här sidan kan du bland annat läsa om de tjänster vi kan erbjuda dig som ny företagare. Du finner också information allmänt om näringslivet och vårt näringslivsklimat här i Höganäs Kullabygden. Missa inte heller att prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av de senaste nyheterna från Höganäs kommun.

Företagslots

Ska du starta eller utveckla en verksamhet som berör flera olika kommunala myndigheter? Eller en verksamhet som kräver flera tillstånd? Då erbjuder Höganäs kommun företagslots.

Guide starta eget

Har du bestämt dig för att starta företag? Här får du tips på aktörer som kan hjälpa dig att planera och komma igång med ditt företag.

Mark och lokaler

Kommunens utbud av verksamhetsmark omfattar drygt 35 000 kvadratmeter för industriell verksamhet och handel. På vårt outletområde har kommunen ledig detaljplanelagd mark för handel.

Nyhetsbrev

Näringslivsavdelningens nyhetsbrev Näringslivsnytt ges ut ett tiotal gånger per år. Prenumerera på nyhetsbrevet, så får du tips på företagarträffar, utbildningar och annan matnyttig information!

Näringslivet i Höganäs

I Höganäs kommun ska det vara lätt att driva företag. I kommunen finns ett brett företagande och ett gott nyföretagande. Det finns cirka 3 000 företag registrerade inom Höganäs kommun.

Näringslivsavdelningen

Vi på näringslivsavdelningen har tre uppdrag, att förenkla för företag, växla upp besöksnäringen och stärka skolans bredd och spets. Boka gärna tid med oss för ett företagsbesök.

Nätverk

Nätverk är en framgångsfaktor för att få nya affärer, kontakter och kompetens. Det finns ett stort antal nätverk att tillgå i Höganäs kommun och Familjen Helsingborg.

Regler, tillstånd och anmälan

När du ska starta en ny verksamhet eller om du redan driver en verksamhet, är det viktigt att du tar reda på om verksamheten kräver registrering, anmälan eller tillstånd.

Sidan uppdaterad 29 maj 2018

Kontakt

 • Höganäs servicecenter
  Telefon 042-33 71 00

  Skicka meddelande till kommunen

  Telefontid
  Måndag-fredag 08.00 - 16.00

  Öppettider
  Måndag-fredag 08.00 - 17.00

  Besöks- och postadress
  Stadshuset, Centralgatan 20 i Höganäs

  Mer information