Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Invånare Nyhetsarkiv

Nyhetsarkiv

Nedan hittar du alla nyheter som publicerats på förstasidan för huvudingång invånare.

 • Testa isbanan vid Kvickbadet i Höganäs!

  Det spås kallare väder och om kylan håller i sig kan skridskosugna invånare och besökare testa isbanan vid Kvickbadet i Höganäs tisdagen den 27 februari. Vi börjar spolarbetet av isbanan natten den 24 februari och spolar ännu en gång under söndagsnatten.

  Publicerad 23 februari 2018
 • Vad beslutade kommunfullmäktige?

  Den 22 februari fattade kommunfullmäktige bland annat beslut om att godkänna försäljning av fyra fastigheter med 35 kommunala lägenheter i Långarödsområdet till Jefast AB för 35 miljoner kronor för att Höganäshem ska kunna genomföra flera nybyggnationer.

  Publicerad 21 februari 2018
 • Tyck till om Höganäs hamnområde

  Nu är det dags att ta ett helhetsgrepp för hamnområdet i Höganäs och fundera ut hur området kan utvecklas, göras mer attraktivt och välkomnande, för såväl kort- som långväga besökare. Men innan kommunen bjuder in arkitekter att rita på framtidens hamnområde vill vi ha din hjälp. Vilka värden vill du fylla hamnen med?

  Publicerad 17 februari 2018
 • Vårens nummer av HK-magasinet är här

  Vårens nummer av HK-magasinet landar i våra invånares brevlådor helgen 17-18 februari. Tidningen bjuder bland annat på en cykelspecial, information om hur våra grönområden fixas till, invånarnas tankar om Höganäs hamnområde, ett smakligt mattema, besök hos Bruksskolan, tips inför sportlovet, frågor och svar om kommunens energimål och en massa annat läsvärt för alla som tillbringar våren i bygden.

  Publicerad 16 februari 2018
 • Vill du DNA-märka dina värdesaker?

  För att minska antalen inbrott i Skåne har nu Höganäs kommun tillsammans med Stiftelsen Gripen, Swedbank, Polisen, kommunerna Båstad, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga tagit ett gemensamt krafttag för att öka invånarnas trygghet. Detta ska bland annat ske genom att erbjuda DNA-märkning av värdesaker till ett rabatterat pris. Fram till den 28 februari 2018 har du möjlighet att köpa ett paket för halva priset!

  Publicerad 16 februari 2018
 • Schema för tömning av trädgårdsavfall är på väg hem till dig

  Om du har ett abonnemang för tömning av trädgårdsavfall så kommer tömningsschemat hem till dig i slutet i februari.

  Publicerad 15 februari 2018
 • Nygårdakorset är avstängt februari - mars

  På grund av omfattande VA-arbeten kommer Nygårdakorset (korsningen Nygårdavägen/Hustoftavägen) att stängas av helt för all trafik från mitten av februari till mitten av mars. Omledning av trafik sker via skyltning.

  Publicerad 14 februari 2018
 • Bra resultat i brukarundersökning

  Under hösten 2017 genomfördes den nationella brukarundersökningen inom individ- och familjeomsorgen (IFO) för fjärde året i rad. Undersökningen mäter fem kvalitetsområden: information, delaktighet, bemötande, förändring och tillgänglighet.

  Publicerad 14 februari 2018
 • 34 nya laddplatser för elfordon i kommunen

  Höganäs Energi har tillsammans med Höganäs kommun beslutat att det ska byggas fler laddplatser för el- och laddhybridfordon inom kommunen. Utbyggnaden ska ge kommuninvånare och turister ökad möjlighet till laddning av eldrivna fordon.

  Publicerad 14 februari 2018
 • Dags för sportlov i Höganäs vecka 8

  Vad sägs om ett både brett och varierat utbud av aktiviteter under hela vecka åtta? Det är nämligen det som kommun, föreningar och externa aktörer strävar efter att erbjuda bygdens barn och ungdomar under sportlovsledigheten. Sportlovet i Höganäs bjuder på allt från musik till prova på-aktiviteter i form av bland annat fotbollsturnering, DJ-kurs, öppet hus hos räddningstjänsten, cirkuskonster, kattugglespaning i mörkret och mycket mer.

  Publicerad 14 februari 2018
 • Den 14 februari flödar kärleken i Höganäs

  Höganäs kommun firar att vi har blivit över 26 000 invånare med massor av aktiviteter i kärlekens tecken den 14 februari runt om i staden.

  Publicerad 14 februari 2018
 • Vikhaga särskilt boende

  Attendo driver enligt nuvarande avtal Vikhaga särskilt boende. Avtal löper ut den 1 maj 2018. Efter upphandling har Förenade Care tilldelats uppdraget att driva verksamheten vidare.

  Publicerad 13 februari 2018
 • Vi kommer att nå visionsmålet redan 2020 – då beräknas vi vara 27 500 invånare

  De senaste siffrorna från den 6 februari, visar att vi nu är 26 190 som bor i Höganäs kommun. Målet om att vara 27 500 bofasta till 2025 ser alltså ut att kunna nås redan fem år tidigare.

  Publicerad 8 februari 2018
 • Val av förskoleklass 2018

  Val av skola görs januari-februari varje år inför att barnen ska börja förskoleklass. Förskoleklass är från läsåret 2018/2019 obligatorisk och omfattar alla 6-åringar, det beslutade riksdagen i november 2017. I Höganäs kommer ansökan om förskoleklass att vara öppen 16 januari - 16 februari 2018. Ansökan sker via en e-tjänst här på hemsidan. Information kring skolvalet skickas även ut till berörda vårdnadshavare. Höganäs kommun bjuder också in till en rad informationsmöten.

  Publicerad 8 februari 2018
 • Kommunstyrelsens möte den 6 februari 2018

  Vi var med på kommunstyrelsens möte för att rapportera till dig vad politikerna pratade om. För det vill du väl veta?

  Publicerad 6 februari 2018
 • Bor du vid Stubbarp 37:2, Bokvägen 18?

  Då kan det vara bra för dig att känna till att det har kommit in en bygglovsansökning till byggnadsnämnden som avviker från detaljplanen eller byggande utanför detaljplanerat område. Ansökan rör bygglov för nybyggnad av transformatorstation.

  Publicerad 2 februari 2018
 • Dags för lanparty i Höganäs 17-19 februari

  Är du under 19 år och sugen på att i hela två dygn lana tillsammans med en massa andra taggade landeltagare? Då ska du genast anmäla dig till Höganäslanet som är ett lan för ungdomar i Höganäs kommun arrangerat av tre gymnasieelever från Kullagymnasiet.

  Publicerad 31 januari 2018
 • Den 10 februari är det dags för rekryteringsmässa i Kullabygden

  Söker du jobb? Då ska du inte missa Kullabygdens rekryteringsmässa som går av stapeln den 10 februari. För tredje året i rad anordnar Höganäs kommun, Arbetsförmedlingen och Företagarna Höganäs Kullabygdens Rekryteringsmässa. Alla som söker jobb är välkomna. Eftersom arrangemanget är en lördag är det enkelt även för den som redan har arbete, men kanske vill hitta något nytt.

  Publicerad 29 januari 2018
 • Vad beslutade kommunfullmäktige?

  Den 25 januari fattade kommunfullmäktige bland annat beslut om att anta detaljplanen för Svalan 2 (City Gross).

  Publicerad 25 januari 2018
 • Avstängt för trafik på infarten Vegagatan och Bruksgatan

  Infarten till Vegagatan från Bruksgatan i Höganäs kommer att vara avstängd under den 24 januari 2018 på grund av ett ventilbyte i gatan. Boende kan köra in/ut från Centralgatan. Det kommer också att bli ett kortare avbrott på vattnet för området under dagen.

  Publicerad 23 januari 2018
Föregående1234567...

Sidan uppdaterad 18 augusti 2017

Kontakt

 • Höganäs kommun
  042-33 71 00
  Fax: 042-34 99 16

  Centralgatan 20
  263 82 Höganäs