Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Invånare Nyhetsarkiv

Nyhetsarkiv

Nedan hittar du alla nyheter som publicerats på förstasidan för huvudingång invånare.

 • Nytt stipendium till Ulla Molins minne

  Ulla Molin, Höganäs starka och banbrytande pionjären inom svensk trädgårdskonst får nu ett stipendium uppkallat efter sig. Det är trädgårdsnätverket Swedish Society of Public Parks and Gardens (SSPPG) som vill sätta fokus på trädgårdslegenden genom stipendiet. Stipendiet delas ut för första gången den 30 mars i Malmö på internationell konferensen för publika parker och trädgårdar.

  Publicerad 23 mars 2017
 • Detta händer på kommunfullmäktiges sammanträde 30 mars

  Torsdagen 30 mars är det dags för kommunfullmäktiges sammanträde klockan 18.30 i Sessionssalen i Höganäs Stadshus. Du är välkommen att ta del av ärendena som ska tas upp. Fullmäktige ska ta ställning till förslaget på årsredovisningen 2016 och förslag på inglasade balkonger på fastigheter på området Folkparken. Svar ska också ges på motionen om sex timmars arbetsdag.

  Publicerad 23 mars 2017
 • Resultat av brukarundersökningen - Vad tycker du om socialtjänsten?

  Hela 95 procent är sammantaget nöjda med det stöd de får från socialtjänsten i Höganäs jämfört med 85 procent i riket. 85 procent i Höganäs och 75 procent i riket upplever att deras situation har förbättrats sedan de fick kontakt med socialtjänsten. Resultatet är överlag bra.

  Publicerad 23 mars 2017
 • Konsumentvägledaren tipsar dig som ska anlita hantverkare

  Är du i renoveringstagen? Vad har du för skyldigheter och rättigheter och vad har hantverkaren för ansvar? Vår konsumentvägledare Ylva tipsar dig om att se denna videon!

  Publicerad 22 mars 2017
 • Begränsad framkomlighet på Keramikgatan och Verkstadsgatan

  Med start vecka 12 pågår fräsnings- och asfaltarbete på Keramikgatan och Verkstadsgatan i Höganäs. Arbetet innebär begränsad framkomlighet men vägarna kommer att vara öppna under hela arbetsperioden. Arbetet beräknas vara färdigt vecka 14.

  Publicerad 21 mars 2017
 • Sista chansen att anmäla dig till Trädgårdsrundorna

  Fram till den 21 mars har företag och privatpersoner möjlighet att anmäla sig till Trädgårdsrundorna - Trädgårdsrundan den 10-11 juni, Sensommarrundan den 19-20 augusti och Månskensrundan den 7 oktober.

  Publicerad 20 mars 2017
 • Blodbussen kommer till Höganäs den 27 mars

  Blodcentralen Skåne, en del av Region Skåne kommer till kommunen. De flesta mellan 18 och 60 år som är friska och väger minst 50 kilo kan bli blodgivare. Du behöver inte föranmäla dig, men vi vill gärna att du som vill bli blodgivare kommer senast en kvart före stängning. Kom ihåg fotolegitimation.

  Publicerad 16 mars 2017
 • Frukostmöte för besöksnäringen 28 mars: Vår digitala framtid - en trendspaning

  Välkommen på ett frukostmöte för dig med företag inom besöksnäringen. Mötet har temat Vår digitala framtid - en trendspaning.

  Publicerad 15 mars 2017
 • Har du fått två fakturor avseende vård och omsorg?

  Då har blivit fel – vi har blivit uppmärksammade på att några personer har fått två identiska fakturor avseende vård och omsorgsavgiften för januari. Naturligtvis ska enbart den ena fakturan betalas.

  Publicerad 15 mars 2017
 • Earth Week i Höganäs

  Lördagen den 25 mars är det dags för Earth Hour. På lördagen mellan klockan 20.30 och 21.30 släcks gatubelysningen i Viken, Lerberget, Höganäs, Strandbaden och Nyhamnsläge när Höganäs deltar i världens största miljömanifestation. Under nedsläckningen firar vi Earth Hour tillsammans med en riktigt mörk stadsrundvandring. Vi kommer att uppmärksamma miljö- och klimatfrågor hela vecka 12 i kommunen.

  Publicerad 15 mars 2017
 • Det här beslutade kommunstyrelsen i dag

  Mars månad är här och med det ett nytt möte för kommunstyrelsen. På mötet den 14 mars diskuterades bland annat årsredovisningen för 2016, fortsättningen på Green Kidz och Ängelholms önskan om sanduttag i Skälderviken.

  Publicerad 14 mars 2017
 • Vattenavstängning torsdag 16 mars

  På grund av omkoppling av vattenledningar på Grangatan/Månstorpsvägen kommer vattnet att stängas av torsdag 16 mars klockan 08.30. Berörda adresser är Oxelgatan 4, Månstorpsvägen 28 och Månstorpsvägen 29. Vattnet beräknas vara tillbaka under torsdagseftermiddagen.

  Publicerad 14 mars 2017
 • Så jobbar vi med folkhälsoprogrammet - programuppföljning för 2016

  För att hälsan för invånarna i Höganäs kommuns ska förbättras styrs kommunens hälsoarbete genom Folkhälsoprogrammet 2015-2018. Nu har programmet och dess många målområden följts upp för 2016. Här kan du läsa vad som gjorts inom de olika områdena under året som gått.

  Publicerad 14 mars 2017
 • Renhållning och vårsopning

  Kommunen strävar efter att ha en ren, välstädad och attraktiv miljö så att både invånare ska trivas och besökare känna sig välkomna.

  Publicerad 9 mars 2017
 • Driftstörningar i elnätet

  Vi har blivit informerade om driftstörningar i vårt elnät runt Skäret, Nabben, Fjälastorp och Smedstorp. Felsökning pågår och mer information kommer att skickas ut till de som drabbats så snart felet är fastställt.

  Publicerad 9 mars 2017
 • Höganäs Energi AB kommer imorgon att bryta strömmen för er fastighet i Nyhamnsläge

  På fredag 10 mars klockan 10:00 - 11:30 stängs strömmen av på Galeasvägen och Måns Jons Väg. Strömavbrottet beror på förstärkning av elnätet. Spänningslöshet garanteras inte under aviserad avbrottstid.

  Publicerad 9 mars 2017
 • Vattenläckan på Storgatan/Idrottsgatan är nu lagad

  Vattenläckan på Storgatan/Idrottsvägen är nu lagad och vattnet är åter öppnat. Spola gärna i en kallvattenkran en stund. Vägen kommer att vara avstängd tills imorgon, cirka klockan 16.

  Publicerad 8 mars 2017
 • Kolla in din fastighet på solkartan

  Intresset för solenergi växer och allt fler fastighetsägare installerar solceller på sina fastigheter. Är du också intresserad? Leta upp din fastighet på solkartan och se om ditt tak är lämpligt att att installera solceller på.

  Publicerad 7 mars 2017
 • Nyckelfritt i hemvården

  Du som har hemtjänst eller trygghetslarm är välkommen på informationsmöte inför införandet av digitala lås i Höganäs.

  Publicerad 7 mars 2017
 • Vinnarna korade vid årets företagsgala

  Den 3 mars hölls årets företagsgala på Tivolihuset, ett samarrangemang mellan Företagarna och Höganäs kommun för att uppmärksamma Höganäs Kullabygdens företagare. Vi säger stort grattis till vinnarna!

  Publicerad 3 mars 2017
Föregående1234567...

Sidan uppdaterad 23 februari 2016

Kontakt

 • Höganäs kommun
  042-33 71 00
  Fax: 042-34 99 16

  Centralgatan 20
  263 82 Höganäs