Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Invånare Nyhetsarkiv

Nyhetsarkiv

Nedan hittar du alla nyheter som publicerats på förstasidan för huvudingång invånare.

 • Välkommen till kommunfullmäktige 26 oktober

  Sammanträdet startar klockan 18.30 i Sessionssalen i stadshuset, Höganäs. Välkommen att ta plats på åhörarplats eller följa direktsändningen här på vår hemsida, samt i närradio på frekvens 104,9 MHz.

  Publicerad 16 oktober 2017
 • Höstlovet 2017 närmar sig

  Höstlovet närmar sig med massor av aktiviteter runt om i kommunen. Följ med på spökjakt med spöket Ludde längs Kullabergs slingrande stigar, spela bowling, utforska skånska dinosaurier och andra jättegamla djur eller var med och skapa en flygande matta.

  Publicerad 11 oktober 2017
 • Kommunfullmäktige onsdag 11 oktober

  Sammanträdet startar klockan 13.00 i Sessionssalen i stadshuset, Höganäs.

  Publicerad 11 oktober 2017
 • Kommunstyrelsen har haft möte - är du nyfiken på vad de pratade om?

  Den 10 oktober var vi med på kommunstyrelsens möte för att rapportera till dig vad politikerna pratade om. För det vill du väl veta?

  Publicerad 10 oktober 2017
 • Ny Euronässedel är här

  Sedan 2009 har Höganäs kommun kunnat erbjuda presentkortet Euronäs som "sin egen valuta" i olika valörer. Nu kommer det en ny sedel i valören 5 Euronäs. Genom att använda Euronäs gynnar du hemma-handeln i kommunen.

  Publicerad 10 oktober 2017
 • Vi hanterar vår ekonomi ansvarsfullt

  Höganäs kommun hanterar årligen cirka 44 000 fakturor till ett värde av en dryg miljard. Av dessa är det ytterst få som innehåller brister som gör att pengar läcker ut ur kommunen. 99,93 procent av värdet på alla fakturor hanteras korrekt och det är ett strålande resultat.

  Publicerad 9 oktober 2017
 • Höganäs är en av de bästa skolkommunerna i landet!

  Återigen står det klart att Höganäs ligger i topp när det gäller skola och utbildning. Lärarförbundet presenterar nu sin årliga ranking av bästa skolkommun. I år hamnar Höganäs kommun på plats 13 av Sveriges 290 kommuner. Placeringen innebär att vi är bäst inom Familjen Helsingborg och på plats 5 i Skåne!

  Publicerad 5 oktober 2017
 • Klass 1-varning för mycket hårda vindbyar under onsdagskvällen

  SMHI har gått ut med en klass 1-varning för mycket hårda vindbyar på grund av ett omfattande lågtrycksområde som finns över Skandinavien. Blåsigt väder väntas över de södra farvattnen och mycket hårda vindbyar kan sent idag förekomma i Halland och Skåne.

  Publicerad 4 oktober 2017
 • Årets Keramiska stipendium tilldelas Henny Linn Kjellberg

  Årets stipendium tilldelas keramikern Henny Linn Kjellberg som är en framstående keramiker som har tillfört keramiknäringen kvalitet och nyskapande. Priset delas ut den 7 oktober klockan 15.00, under Keramikdagarna. Prissumman är 30 000 kronor.

  Publicerad 4 oktober 2017
 • Språkträning i naturen för nyanlända

  Under hösten kommer cirka 40 nyanlända i Höganäs kommun få möjlighet att lära sig mer om den svenska naturen och samtidigt träna på det svenska språket. Satsningen är ett samarbete mellan ekonomi- och flyktingenheten i Höganäs kommun och Friluftsfrämjandet Helsingborg-Kullabygden

  Publicerad 3 oktober 2017
 • Du är inbjuden till granskning och utställning för Svalan 2 vid City Gross

  Ändring av detaljplan för del av Svalan 2, City Gross. Syftet med detaljplaneändringen är att möjliggöra utbyggnad av befintlig verksamhet.

  Publicerad 2 oktober 2017
 • Förälder? Då bjuder vi dig på gratis föreläsningar

  Den 12 oktober är du som förälder välkommen på föreläsningar i Tivolihuset i Höganäs.

  Publicerad 2 oktober 2017
 • Öppettider på Naturum i oktober

  Den här månaden håller Naturum öppet tisdag – söndag mellan klockan 11.00 – 16.00. Precis som vanligt är det kostnadsfritt att delta i aktiviteter.

  Publicerad 2 oktober 2017
 • Delaktighet på riktigt - elever och politiker träffas för pizza och prat

  Den 23 november är elever från årskurs 7 och uppåt välkomna att samtala med politiker i kommunfullmäktige över en pizzamiddag.

  Publicerad 2 oktober 2017
 • Vad beslutade kommunfullmäktige?

  Den 28 september fattade kommunfullmäktige bland annat beslut om att godkänna ett medfinansieringsavtal för en gång- och cykelväg mellan Nyhamnsläge-Brunnby-Arlid.

  Publicerad 28 september 2017
 • Välkommen till kommunfullmäktige ikväll klockan 18.30

  Ikväll hålls höstens första kommunfullmäktige efter sommaruppehållet.

  Publicerad 28 september 2017
 • Höganäs - topp tio i landet av de svenska kommunernas företagsklimat

  Idag, den 26 september, släppte Svenskt Näringsliv sin ranking av företagsklimatet i Sverige. I den nationella rankingen av de 290 svenska kommunernas företagsklimat ligger Höganäs på plats 7, och får också högst betyg bland kommunerna i Skåne när det gäller det sammanfattande omdömet av företagsklimatet. Dock tappar vi två steg i rankingen från föregående år då vi låg på plats 5.

  Publicerad 26 september 2017
 • Keramikdagarna 2017

  Keramiskt center, Höganäs Museum och Höganäs kommun Keramikdagarna helgen 7–8 oktober. Ta en tur till keramiska verkstäder i trakten, besök Keramiskt center och lyssna på föredrag, titta på workshows, prova på att dreja och se när årets keramikstipendiat får sitt pris. Eller följ med på en intressant keramikvandring genom Höganäs. Upplev keramiken i Höganäs och Kullabygden!

  Publicerad 26 september 2017
 • Höganäs kommun informerar om kungörelse i bygglovsärenden

  Det har kommit in bygglovsansökningar till byggnadsnämnden som avviker från detaljplanen eller som innebär byggande utanför detaljplanerat område.

  Publicerad 25 september 2017
 • Skattekollen visar hur din skatt används i kommunen

  Funderar du ibland på hur dina kommunala skattepengar används? Vi kan nu presentera skattekollen - en funktion på vår hemsida som enkelt ger dig en överblick på hur den kommunskatt du betalar fördelas

  Publicerad 22 september 2017
Föregående1234567...

Sidan uppdaterad 18 augusti 2017

Kontakt

 • Höganäs kommun
  042-33 71 00
  Fax: 042-34 99 16

  Centralgatan 20
  263 82 Höganäs