Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Invånare Nyhetsarkiv

Nyhetsarkiv

Nedan hittar du alla nyheter som publicerats på förstasidan för huvudingång invånare.

 • Har du funderingar runt ditt gymnasieval?

  Har du funderingar runt ditt gymnasieval och är nyfiken på vad Kullagymnasiet kan erbjuda dig? Kom då till vår minimässa torsdagen den 4 maj 18.00-19.30.

  Publicerad 29 april 2017
 • Tips i deklarationstider

  Du som är på väg att lämna in din deklaration, tänk på att du inte kan lämna din deklaration i Stadshuset här i Höganäs. Du måste vända dig till Skatteverket i Ängelholm eller Helsingborg.

  Publicerad 28 april 2017
 • Vi söker sommarvikarierande undersköterska/vårdbiträde, personliga assistent och boendestödjare

  Under sommaren är det många som hittar sommarjobb inom vården. Det är ett viktigt och givande arbete för dig som är intresserad av människor eller som kanske just avslutat din utbildning som socionom, undersköterska eller personlig assistent.

  Publicerad 27 april 2017
 • Kom och träffa din kommunala energi- och klimatrådgivare

  Den 3-4 maj kommer du att kunna ställa din fråga direkt till din kommunala energi- och klimatrådgivare på Väla köpcentrum intill restaurangerna.

  Publicerad 26 april 2017
 • Vi har gjort en solkarta till dig

  Våren är här så nu kan du släppa loss solcellerna! Höganäs kommun har tagit fram en solkarta som visar vilka tak som har bra potential för solinstrålning och som därför kan vara lämpliga att installera solceller på. Solkartan är ett hjälpmedel för dig som är fastighetsägare att bedöma hur stor del av takets yta som är optimal för solceller.

  Publicerad 26 april 2017
 • Tänk på igelkottarna innan du tänder brasan på Valborg

  Valborgsmässoafton är en mysig tradition men kvällen kan sluta i tragedi för igelkottar och andra djur. Innan du tänder brasan så tänk på följande:

  Publicerad 26 april 2017
 • Fira Valborg i Höganäs 30 april

  Fira Valborg i Höganäs hamn söndag 30 april klockan 18.30. Det bjuds på sång av Höganäs Manskör och tal av kommunalråd Peter Schölander som följs av musikunderhållning, flyguppvisning och bryggdans. En samverkansinsats för dig som vill hjälpa till att vara trygg vuxen på stan anordnas klockan 17.00 på Räddningstjänsten i Höganäs för att motverka förekomst av alkohol bland ungdomar.

  Publicerad 25 april 2017
 • Att förenkla för företagen gynnar alla

  Idag har SKL (Sveriges kommuner och landsting) presenterat årets ranking över företagsklimatet i landets kommuner. Höganäs placerade sig bäst i nordvästra Skåne och på tionde plats i landet, 2016 låg Höganäs på plats 19.

  Publicerad 25 april 2017
 • Daglig verksamhet i Höganäs bjuder in till sommarpremiär av anrika Berthas kiosk

  Ett tiotal personer från kommunens dagliga verksamhet kommer under sommaren driva anrika Berthas kiosk i Lerberget. På Valborgsmässoafton den 30 april klockan 12.30 är det dags för sommarpremiär.

  Publicerad 25 april 2017
 • Granskning och utställning om Lerberget 62:102

  Från och med den 1 maj till den 22 maj pågår granskning och en utställning av detaljplanen för Lerberget 62:102 med flera. Detaljplanens syfte är att möjliggöra för en ny exploatering av bostäder, bekräfta pågående verksamhet i det gamla skolhuset som idag används som vårdboende och möjliggöra en tillbyggnad fastigheten Lerberget 62:24.

  Publicerad 25 april 2017
 • Öppet hus på räddningstjänsten

  Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner? Samhället är fantastiskt men sårbart. Kommunen har en krisberedskap men behöver också din hjälp. Vad kan du göra för att klara dig i kris och vad gör kommunen?

  Publicerad 24 april 2017
 • Landshövding Anneli Hulthén besöker Höganäs måndagen den 24 april

  Bostadsbyggande och integration av nyanlända diskuteras när landshövding Anneli Hulthén på måndag 24 april besöker Klippan och Höganäs, två av vårens kommundialoger som omfattar Skånes samtliga 33 kommuner.

  Publicerad 24 april 2017
 • Tvätta bilen rätt är lätt

  Helgen 22-23 april är det Biltvättarhelgen. Varje år hamnar tusentals ton miljöfarliga ämnen i naturen på grund av att många väljer att tvätta sin bil hemma på gatan, garageuppfarten eller parkeringsplatsen. Det smutsiga tvättvattnet rinner då orenat ner i gatubrunnar och hamnar sedan i bäckar, sjöar och vattendrag. Detta vill vi att du hjälper oss att stoppa.

  Publicerad 21 april 2017
 • Vad beslutade kommunfullmäktige?

  Den 20 april fattade kommunfullmäktige bland annat beslut i enlighet med kommunstyrelsens förslag, ett godkännande av köpekontrakt för försäljning av del av Steglinge 1:1.

  Publicerad 20 april 2017
 • Detta händer under kvällens livesändning av kommunfullmäktige

  Om du vill veta mer om uppföljningen av folkhälsoprogrammet eller vill veta hur det går med motionen om näringslivsambassadörer ska du följa kommunfullmäktiges sammanträde som startar 18.30 i Sessionssalen i Höganäs Stadshus.

  Publicerad 20 april 2017
 • Höganäs kommun vill förenkla för streetfoodaktörer

  Höganäs kommun har tagit fram nio platser, vid stränder och på torg där aktörer med ambulerande livsmedelsförsäljning får stå och sälja livsmedel, för en fast månadstaxa med tillgång till el. Ambulerande matförsäljning är ingen ny företeelse i Höganäs, men kommunen vill nu göra det enklare för entreprenörer med planer på att driva denna typ av verksamhet.

  Publicerad 20 april 2017
 • Earth Day på Saluhallen

  Den 22 april är det Earth Day. Detta uppmärksammar Höganäs Saluhall med massor av föreläsningar, smakprov, workshops kring hållbarhet, mat och miljö. På övre plan samlas utställare med gröna produkter, provsmak, hands on med mera.

  Publicerad 19 april 2017
 • Elever i årskurs 4 på Lerbergsskolan forsätter med sitt projekt att minska plats i naturen

  Klockan 10.00 den 19 april ses elever, lärare och Peter Schölander. Eleverna i klass 4 A och B på Lerbergsskolan har bjudits in av kommunstyrelsens ordförande Peter Schölander. Anledningarna är två, dels att få höra mer om hur kommunen fungerar, dels för att prata om hur arbetet med att minska plast i naturen kan gå vidare efter den kampanj som eleverna initierade och genomförde under våren

  Publicerad 19 april 2017
 • Håll koll på brandriskprognosen om du ska ut i naturen

  Innan du ska ut i skog och mark kan det vara bra att kika på den dagsaktuella brandriskprognosen. Om prognosen visar på brandriskvärde 4 (stor brandrisk), 5 (mycket stor brandrisk) och 5E (extremt stor brandrisk) innebär det under 2017 att generellt eldningsförbud i Höganäs kommun gäller.

  Publicerad 19 april 2017
Föregående1234567...

Sidan uppdaterad 23 februari 2016

Kontakt

 • Höganäs kommun
  042-33 71 00
  Fax: 042-34 99 16

  Centralgatan 20
  263 82 Höganäs