Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Invånare Nyhetsarkiv

Nyhetsarkiv

Nedan hittar du alla nyheter som publicerats på förstasidan för huvudingång invånare.

 • Asfaltering av Sandflygsgatan måndag 21 augusti

  Måndag den 21 augusti påbörjas asfaltering av Sandflygsgatan i Höganäs. Framkomligheten i trafiken kommer att vara begränsad och stundtals kommer du inte att kunna parkera din bil i området.

  Publicerad 18 augusti 2017
 • Ombyggnad av Järnvägsgatan/Centralgatan i Höganäs

  Arbetet omfattar ombyggnad av Järnvägsgatan och Centralgatan i centrala Höganäs och kommer att påbörjas i augusti och avslutas i december 2017.

  Publicerad 16 augusti 2017
 • Konstverket "Vad sjunger fåglarna" visas upp

  Den 18 augusti klockan 16.00 visar kultur- och fritidschef Anneli Sjöborg monumentalgobeläng "Vad sjunger fåglarna" av Siri Derkert som hänger inne i Stadshusets sessionssal. Konstverket invigdes 1965 och har även visats i Japan, USA och senast på Skissernas museum i Lund.

  Publicerad 16 augusti 2017
 • Solceller igång vid Höganäs reningsverk

  Anläggningen med solceller vid Höganäs reningsverk är en av de större i Skåne. Ytan är 1 100 kvadratmeter. Effekten ligger på 175 kW.

  Publicerad 15 augusti 2017
 • De prisas för sitt arbete på skolan

  Imorgon och på torsdag börjar höstterminen på våra skolor i kommunen. Igår samlades därför skolpersonal på Höganäs Sportcenter för den årliga uppstartsdagen. I samband med uppstartsdagen delades det för första gången ut pris till årets pedagog och till årets arbetslag.

  Publicerad 15 augusti 2017
 • Solviksbassängen i Mölle är stängd tills vidare

  På grund av bakterier är bassängen avstängd för bad tills vidare. En pump som sköter kloreringen har gått sönder, ambitionen är att bassängen ska öppnas igen till helgen, den 25 augusti. Det visade sig att det fanns bakterier i provet från förra måndagen när slutresultatet kom vilket betyder att poolen behöver vara stängd ett tag till.

  Publicerad 15 augusti 2017
 • Nu är vi över 26 000 kommuninvånare

  I början av augusti har invånarantalet i Höganäs kommun passerat 26 000. Vårt mål är att vara 27 500 invånare år 2025, och nu är vi är en bra bit på väg.

  Publicerad 8 augusti 2017
 • Underhållsarbete som påverkar trafiken

  Trafikverket vill att din resa ska vara säker och att du ska komma fram som planerat. Därför förstärker och bygger Trafikverket om broarna kontinuerligt i Skåne län. Planerat underhåll utförs då det är som mest samhällsekonomiskt lönsamt. Genom underhåll förlänger vi broarnas livslängd. Underhållsåtgärder kan vara att de byter kantbalkar, räcken och tätskikt. I Höganäs kommun påbörjas underhållsarbetet vecka 36.

  Publicerad 7 augusti 2017
 • Mia Skäringer gör webb-tv i Höganäs

  I dagarna startar inspelningen av web serien HOLY MARY – ett revben i drinken med komikern, sångerskan och skådespelerskan Mia Skäringer tillsammans med Johan Fritzell och Johan Åkerberg som står bakom framgångskonceptet Holy Smoke BBQ. Serien kommer att spelas in på Holy Smoke BBQ i Bräcke och runt omkring i Kullabygden i nordvästra Skåne. Exekutiv producent är Gabriel Lázár, marknadschef på Advokatfirman Lindahls Göteborgskontor.

  Publicerad 1 augusti 2017
 • Missa inte invigningen av Land Art (X)sites den 5 augusti

  Land Art längs Kattegattsleden invigs på lördag den 5 augusti och pågår till den 8 oktober. Land Art (X)sites är ett konstprojekt med temporär offentlig konst längs Kattegattleden som arrangeras av Konstnärscentrum Väst och de nordvästskånska kommunerna Ängelholm, Höganäs, Båstad och Helsingborg.  

  Publicerad 31 juli 2017
 • Internationellt Jumbo Run 2017

  Alla personer med en funktionsnedsättning har möjlighet att delta i Jumbo Run 2017, en åktur med motorcykel med sidvagn i Nordvästra Skåne. Alla andra är välkomna som publik.

  Publicerad 31 juli 2017
 • Kulturmiljöinventering pågår i kommunen

  Under året kommer vi att göra en inventering av kulturbeståndet i kommunen. Det innebär bland annat att vi kommer att fotografera och inventera byggnader. Detta utförs av kommunanställda och de kan legitimera sig med tjänstekort.

  Publicerad 28 juli 2017
 • Höganäs Sportcenter är stängt 31 juli - 4 augusti

  31 juli - 4 augusti håller Höganäs Sportcenter stängt på grund av underhållsarbete. Detta gäller både simhallen och gymmet.

  Publicerad 28 juli 2017
 • Tyck till om detaljplanen för Kullens Havsbad

  Syftet med ändringen av befintlig detaljplan är att pröva ett upphävande och ändring av utformningsbestämmelser i gällande detaljplan som bättre överensstämmer med rådande förhållanden i området. Syftet är även att inom området för gällande detaljplan höja rättssäkerheten och öka tydligheten vid bygglovsprövning. Kortfattat handlar tillägget om att ändra planbestämmelser som reglerar byggnadsvolymer, höjd samt placering på tomten. Anledningen till att ett tillägg föreslås är att eliminera oklarheter som finns vid tolkning av nuvarande planbestämmelser. I stort innebär ändringarna att man får uppföra bebyggelse i 1/½-plan med takkupor och frontespiser upp till 1/3 av taknockens längd och att byggnader får placeras med gavel mot gatan. Planprocessen genomförs med enkelt planförfarande enligt regelverk i plan- och bygglagen.

  Publicerad 28 juli 2017
 • Invigning av Vikens hamnplan på Vikenfesten 28-30 juli

  Vikens hamn är en naturlig samlingsplats för Vikenborna och även byns centrum. Det är viktigt för kommunen att behålla den genuina och äkta känslan som finns i byarna samtidigt som vi rustar upp och utvecklar. Vi har tillsammans med föreningar och invånare i Viken slutfört upprustningen av Vikens hamnplan. Nu vill vi att du är med på invigningen den 29 juli klockan 13.00!

  Publicerad 27 juli 2017
 • Avstängning av E6 vid trafikplats Lundåkra 10-14 augusti

  Under sommaren arbetar Trafikverket med att förbättra delar av E6 genom Skåne. En del i det arbetet är att byta ut den nuvarande vägbron som ligger norr om trafikplats Lundåkra. Bytet av bron förbättrar framkomligheten och ökar trafiksäkerheten. För att byta bron behöver kommer en del av E6 att stängas av en under en helg i augusti.

  Publicerad 25 juli 2017
 • Driftstörningar vatten och el

  Här kan du se aktuella driftstörningar i vattennät, elnät, fjärrvärme och fiber. Via länkarna kan du även välja att få SMS-avisering vid driftstörningar.

  Publicerad 24 juli 2017
 • Så många sommarjobb skapades 2017

  -Totalt blev det 112 kommunala feriejobb för kommunens unga att söka sommaren 2017. Vi lyckades, via Utvecklingscentrum, med väldigt kort varsel inför sommaren, tack vare positiva kollegor i de olika förvaltningarna, få fram 25 jobb som vi kunde finansiera med statliga pengar. Dessa jobb var riktade till utrikesfödda och ungdomar med funktionshinder, berättar Åsa Lundqvist Peyron, näringslivschef i Höganäs kommun.

  Publicerad 20 juli 2017
 • Såhär förebygger du drunkningsolyckor

  Till skillnad mot vad många tror, så varken plaskas det eller skriks när barn (och vuxna) drunknar. Drunknande människor orkar oftast inte ropa på hjälp eller vifta med armarna. Drunkning är bland de vanligaste dödsolyckorna bland barn, och väldigt många av dem sker i närheten av vuxna som brustit i uppmärksamhet. Det är alltid du som förälder som ansvarar för ditt barns säkerhet.

  Publicerad 17 juli 2017
 • Drömmer du om att starta eget företag?

  Är det din tur att förverkliga din dröm i livet? I Höst kör vi Start-up lab på Café Amanda i Höganäs. Varannan onsdag med start den 30 augusti har du möjlighet att träffa de som är experter på att starta eget företag. Kom till våra start-up labs så hjälper vi dig. Det är gratis, ingen anmälan behövs och alla idéer är välkomna!

  Publicerad 14 juli 2017
Föregående1234567...

Sidan uppdaterad 18 augusti 2017

Kontakt

 • Höganäs kommun
  042-33 71 00
  Fax: 042-34 99 16

  Centralgatan 20
  263 82 Höganäs