Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Invånare Nyhetsarkiv

Nyhetsarkiv

Nedan hittar du alla nyheter som publicerats på förstasidan för huvudingång invånare.

 • Här kan du pumpa din cykel

  På olika platser i Höganäs kommun har vi placerat pumpar där du kan pumpa din cykel. Kommunens cykelpumpar klarar de flesta ventiler, till exempel ventiler för cyklar, barnvagnar och rullstolar. Pumparna är tillgängliga året runt.

  Publicerad 28 juni 2017
 • The Highnose Way - Peter, Ulf och Lennart i ny parodi

  Mads Mikkelsen, The Danish Way och Carlsberg. Vad är det jämfört med Peter Schölander, The Highnose Way och närproducerat vin? Om danskarna är stolta för allt de har i sitt land, vad är vi då? Vi har allt i en och samma kommun!

  Publicerad 22 juni 2017
 • Vad händer med vattenfontänen och temperaturmätaren vid Kvickbadet?

  Inför badsäsongen har kommunen slutfört ett antal åtgärder för att göra Kvickbadet ännu mer attraktivt. Nytt trädäck och nya solsoffor är några exempel, andra är en skylt som visar temperaturen i vattnet och luften. Nyligen placerades även en vattenfontän ut - vilket varit möjligt med testamenterade pengar från Nymbergs stiftelse (dessa pengar får enbart användas för utsmyckning och försköning i Höganäs och Kullabygden).

  Publicerad 22 juni 2017
 • Fira midsommar i Höganäs Kullabygden

  Midsommarafton 23 juni firas traditionsenligt på flera platser i Höganäs Kullabygden. Välkommen!

  Publicerad 21 juni 2017
 • Öppettider i midsommar på Berthas kiosk

  På midsommarafton är Berthas kiosk i Lerberget öppen klockan 12.30-17.00 Midsommardag är det öppet som vanligt klockan 12.30-19.30. Daglig verksamhet i Höganäs önskar alla kunder en riktigt trevlig midsommar.

  Publicerad 20 juni 2017
 • De får kultur-, idrotts-, och hederspris 2017

  Kultur- och fritidsutskottet har utsett pristagarna av kultur-, idrotts-, och hederspris för 2017. Det blir Maria Hagberg som får årets kulturpris och Marcus Tornée som får årets idrottspris. Lars Persson och Stig Ewaldsson delar på hederspriset.

  Publicerad 20 juni 2017
 • Tjänligt badvatten i Margreteberg – fritt fram att bada

  Omprovtagning som genomfördes torsdag den 15 juni visar på ett tjänligt resultat för Margretebergs badplats. Miljöavdelningen avråder därför inte längre från bad.

  Publicerad 19 juni 2017
 • Samrådsmöte om detaljplan för Höganäs 34:65

  Detaljplanens syfte är att möjliggöra användning av befintligt bostadshus, kallat ”Länkarnas hus” som bostad. Syftet är också att bevara bostadshuset och skydda det mot förändring, eftersom det ingår i det riksintresseområde för kulturmiljö som innefattar gruvtorget med omgivande bebyggelse, vilket speglar Höganäs som tidigare brukssamhälle.

  Publicerad 19 juni 2017
 • Sommaravslutningsfesten"Summerkick" blev succé

  Vilken succé ”Summerkick” blev! Tack alla inblandade som bidrog under sommaravslutningsfesten för årskurs 7 upp till årskurs 2 på gymnasiet i onsdags. Vi nådde helt rätt målgrupp och hade mellan 550-600 besökare, och, det var kö in - otroligt!

  Publicerad 16 juni 2017
 • Nya tjänstekort inom hemtjänsten

  Hemtjänstpersonalen i Höganäs kommun bär legitimation, ett så kallat tjänstekort. Dessa kommer få nytt utseende där den nya logotypen för Höganäs Omsorg AB blir synlig.

  Publicerad 15 juni 2017
 • Otjänligt badvatten i Margreteberg - vi avråder från bad där just nu

  Årets första resultat från badvattenprovtagningen måndagen den 12 juni 2017 var otjänligt för Margretebergs badplats och vi avråder därför från bad där just nu. Halten E. colibakterier var hög i provet. Miljöavdelningen kommer ta ett omprov på badvattnet i Margreteberg torsdagen den 15 juni. Resultatet från detta kommer vara klart måndagen den 19 juni. Först därefter kan det avgöras om vi fortsätter att avråda från bad eller om föroreningen bara verkade vara tillfällig.

  Publicerad 14 juni 2017
 • Vi söker sommarvikarierande undersköterska/vårdbiträde, personliga assistent och boendestödjare

  Under sommaren är det många som hittar sommarjobb inom vården. Det är ett viktigt och givande arbete för dig som är intresserad av människor eller som kanske just avslutat din utbildning som socionom, undersköterska eller personlig assistent.

  Publicerad 13 juni 2017
 • En vädjan till allmänheten

  - Under den senaste tiden har några bränder och inbrott skett på byggarbetsplatsen i Folkparken. Räddningstjänsten har vid två tillfällen släckt lättantändlig frigolit och två bilar. Under förra helgen utsattes en byggbod för skadegörelse och inbrott. Samtliga incidenter har skett nattetid, berättar Kristina Pålsson säkerhetssamordnare på Höganäs kommun.

  Publicerad 9 juni 2017
 • Kulla Go - din guide till Höganäs Kullabygden

  Kulla GO är en digital mötesplats för alla som vill ha en nyckel till Kullabygden. Här kan du läsa om människorna, platserna, upptågen, känslorna, smakerna, avstickarna - allt som kan färga din upplevelse på Sveriges skönaste halvö.

  Publicerad 8 juni 2017
 • Tre förvaltningschefer får förlängt

  Kommunstyrelsen beslutade på sitt möte den 7 juni att förlänga förordaden för tre av kommunens förvaltningschefer.

  Publicerad 8 juni 2017
 • En sammanfattning av kommunstyrelsens möte den 7 juni

  Det var 25 ärenden som diskuterades när kommunstyrelsen hade sitt sista möte inför sommaren den 7 juni. Bland annat förlängdes tre förvaltningschefers förordnande, ett inriktningsbeslut för att undersöka möjligheterna att införa ett kontaktcenter och föreningsbidrag fördelades.

  Publicerad 8 juni 2017
 • Avstängt vatten på Östra Parkgatan i Höganäs

  På grund av underhållsarbete kommer vattnet att stängas av mellan cirka 09.30 och 12.00 idag, torsdag 8 juni, på Östra Parkgatan i Höganäs

  Publicerad 8 juni 2017
 • Digitala nycklar inom hemtjänsten

  Under våren 2017 har Höganäs kommun infört digitala nycklar inom hemtjänsten. Personalen kan numera låsa upp dörren hos en vårdtagare genom en speciell mobiltelefon, som kommunicerar med låsenheten. Det innebär att mer tid kan användas till vård och omsorg, och mindre tid till körning.

  Publicerad 7 juni 2017
 • Stora drömmar formas i skolan. Var med och gör dem till verklighet. Nu söker vi fler lärare.

  Nu söker utbildningsförvaltningen i Höganäs kommun 17 nya medarbetare. Medarbetare som lockas av att arbeta utifrån ledstjärnan hela barnet hela vägen. Så är du fritidspedagog, speciallärare, förskollärare, 1-3 lärare, lärare i svenska, engelska eller tyska i årskurs 7-9 eller textillärare och letar efter en ny utmaning? Då har vi i Höganäs kommun jobb till dig.

  Publicerad 7 juni 2017
 • Nationaldagen 6 juni

  Kom och fira en familjedag i Sjöcronas park, Tivoliparken Höganäs 6 juni klockan 14.00-16.30.

  Publicerad 5 juni 2017
Föregående1234567...

Sidan uppdaterad 23 februari 2016

Kontakt

 • Höganäs kommun
  042-33 71 00
  Fax: 042-34 99 16

  Centralgatan 20
  263 82 Höganäs