Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Invånare Nyhetsarkiv Höganäs delikatess original – Nya saluhallen

Höganäs delikatess original – Nya saluhallen

Nu har den nya saluhallen öppnat i Höganäs Saltglaserats gamla keramikfabrik.

Den välsorterade saluhallen med härodlat och närodlat drivs av Grand Hotell Mölle och ägarparet Eva Dahlberg och David Mill. De är stolta över sin nya skapelse som gett nytt liv i den traditionsrika byggnaden. Adressen är Bruksgatan 36 och här finns redan Magasin 36, Butiken, Höganäsgruppen och givetvis Höganäs Saltglasererat. Anders Johansson tillverkar fortfarande saltglaserad keramik i byggnaden, keramik som idag bränns på ett mera miljöriktigt sätt i en gasugn.

De gamla kolugnarna ger en inramning till Saluhallen och i två av ugnarna har Höganäs Saltglaserat ett showroom. Runt ugnarna kan du köpa godsaker från Kullabygden för att ta hem och tillaga själv. Men, du behöver inte gå hungrig från Magasin 36. Grands Café som varit igång sedan i julas, med café och smårätter, kommer inom kort att få sällskap av en restaurang på andra våningen i höjd med keramikugnarnas ovandel.

Öppettider: måndag-torsdag kl. 10.00-18.00, fredag kl. 10.00-19.00, lördag-söndag kl. 10.00-16.00. Läs mer på www.hoganassaluhall.se

Vi är stolta över nysatsningen som vässar det kulinariska utbudet i Kullabygden ytterligare och önskar lycka till!

{DynamicContent:DynamicImage}

 

 

Sidan uppdaterad 6 augusti 2012