Årets vinnare av kultur-, idrotts- och hederspris - hoganas.se
Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Invånare Nyhetsarkiv Årets vinnare av kultur-, idrotts- och hederspris

Årets vinnare av kultur-, idrotts- och hederspris

Kultur- och fritidsutskottet har beslutat vilka som ska få kommunens kultur-, idrotts- och hederspris för 2018.

Kulturpriset går till skulptören Jonas Högström. Han får priset för att han har betytt mycket för den skulpturala delen i hela landet och i Kullabygden. Statyer gjorda av Jonas finns bland annat på bibliotekstorget, vid Mölle hamn och i rondellen vid Triangelplatsen.

Utskottets motivering:

Jonas Högström är såväl traditionell som nyskapande och bidrar med sin originella konstnärlighet och sitt genuina kunnande till att utveckla  bronsgjutartraditionens speciella hantverk

Idrottspriset går till Linn Grant, golfare från Viken. Hon får priset för att ha presterat bra i US Open. Förutom äran, så får Linn och Jonas 20 000 kronor vardera.

Utskottets motivering:
Linn Grant har en målmedveten och tydlig ambition att lyckas med sin sport och är ett gott föredöme för idrottare i alla åldrar.

Höganäs kommuns hederspris för "särskilt värdefulla insatser" inom kultur- och fritidsutskottets verksamhetsområde går i år till Ann-Britt Strufve och Yvonne Sjöstrand. Ann-Britt Strufve, för sina insatser med att sköta Paul Jönska gård och trädgård. Yvonne Sjöstrand får priset för att hon i 25 års tid jobbat för Riksteatern, både regionalt och lokalt. Hedersprismottagarna får vardera 300 Euronäs.

Utskottets motivering:
Yvonne Sjöstrands stora föreningsengagemang har gjort att Höganäs Riksteaterförening har skapat ett stort intresse för teater i kommunen.

Med stor omsorg, kunskap och ledarskap ser Ann-Britt Strufve till att Skeppargården och trädgården är i utmärkt skick och hålls tillgängliga för allmänheten.

Prisutdelningen sker i samband med Kulturnatten i september.

Sidan uppdaterad 13 juni 2018