Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Invånare Nyhetsarkiv Earth Week i Höganäs

Earth Week i Höganäs

Lördagen den 25 mars är det dags för Earth Hour. På lördagen mellan klockan 20.30 och 21.30 släcks gatubelysningen i Viken, Lerberget, Höganäs, Strandbaden och Nyhamnsläge när Höganäs deltar i världens största miljömanifestation. Under nedsläckningen firar vi Earth Hour tillsammans med en riktigt mörk stadsrundvandring. Vi kommer att uppmärksamma miljö- och klimatfrågor hela vecka 12 i kommunen.

Skolor och förskolor ordnar olika miljöaktiviteter och en tävling i att minska matsvinn kommer anordnas mellan de olika skolorna. Biblioteket har en workshop med återvunna böcker och miljötema hela veckan.

- I år är temat ”Mat och livsstil för en globalt hållbar utveckling”, där stort fokus läggs på att vi ska välja mindre, men bättre kött, och att vi ska halvera utsläppen från nyinköpta varor, säger Izabella Wiberg, projektledare på samhällsbyggnadsförvaltningen.

Levande musik på Gruvtorget, föreläsning om klimatsmarta matvanor och en workshop i återbruk, pappersslöjd och pappersdesign är bara några av de aktiviteterna invånarna i kommunen är välkomna att delta i.

Här kan du läsa programmet.

Sidan uppdaterad 16 mars 2017