Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Invånare Nyhetsarkiv Stort steg framåt för gårdsförsäljning av vin

Stort steg framåt för gårdsförsäljning av vin

Fyra gånger har Höganäs kommun ansökt hos regeringen om att få bli pilotkommun för gårdsförsäljning av vin. Idag röstade riksdagens socialutskott för ett tillkännagivande om att gårdsförsäljning ska tillåtas i Sverige. Under förutsättning att Systembolagets detaljhandelsmonopol upprätthålls.

- Det gäller att inte ge upp, säger en nöjd Peter Schölander, kommunstyrelsens ordförande i Höganäs, som tog emot beskedet under torsdagen. Höganäs har under en lång tid med en rad olika insatser och ihop med näringen sett till att föra upp frågan på agendan, nu senast genom vårt deltagande i Almedalen förra sommaren. Detta är en bra bit på väg, nu ser vi fram emot ett riksdagsbeslut den 26 april 2018.

Kommunen arbetar aktivt för att utveckla och växla upp besöks- och upplevelsenäringen. Något som dagens besked kommer att bidra till.

- Här i Kullabygden finns flera vingårdar och våra vinbönder vill kunna sälja sina viner till besökare på plats på gårdarna. Vi ser gårdsförsäljning som en del i att utveckla besöksnäringen och detta besked känns väldigt bra, säger Åsa Lundqvist Peyron, näringslivschef.

För mer information, kontakta:
Peter Schölander, kommunstyrelsens ordförande (M), 042 – 33 71 95
Åsa Lundqvist Peyron, näringslivschef, 042 – 33 71 33

Sidan uppdaterad 12 april 2018