Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Invånare Nyhetsarkiv Höganäs kommun vill förenkla för streetfoodaktörer

Höganäs kommun vill förenkla för streetfoodaktörer

Höganäs kommun har tagit fram nio platser, vid stränder och på torg där aktörer med ambulerande livsmedelsförsäljning får stå och sälja livsmedel, för en fast månadstaxa med tillgång till el. Ambulerande matförsäljning är ingen ny företeelse i Höganäs, men kommunen vill nu göra det enklare för entreprenörer med planer på att driva denna typ av verksamhet.

Tillståndet godkänner både brödbilar, fiskbilar, Foodtrucks och cykel eller mopedvagnar som säljer livsmedel så länge de följer kraven på säker livsmedelshantering.

 

- Tanken är att denna möjlighet ska komplettera, inte konkurrera med andra krögare som har sina fasta restauranger och göra Kullabygden mer attraktivt och utveckla Höganäs som matdestination. Dels skapa liv och rörelse på torgen i staden, men också se till att våra finaste badstränder också kan erbjuda god service i form av mat eller dryck, säger Josefine Marklund, näringslivsutvecklare.

Höganäs kommer, efter inspiration från Helsingborg, att börja med en testperiod på drygt ett år, med start första maj. Efter testperiodens slut utvärderas tillstånden och om det faller väl ut är målet att få till permanenta tillstånd för streetfoodförsäljning i Höganäs och eventuellt även erbjuda fler försäljningsplatser. Tanken är att vara flexibla och näringsidkarna kan välja att ansöka om ett tillstånd månadsvis eller för flera månader. I dagsläget begränsas tillstånden till max 6 tillstånd/månad.

 

Sidan uppdaterad 20 april 2017