Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Invånare Nyhetsarkiv Nu är vi över 26 000 kommuninvånare

Nu är vi över 26 000

I början av augusti har invånarantalet i Höganäs kommun passerat 26 000. Vårt mål är att vara 27 500 invånare år 2025, och nu är vi är en bra bit på väg.

- Det är jätteroligt att det går bra för Höganäs, säger Peter Schölander (M) , kommunstyrelsens ordförande. Att invånarantalet konstant ökar är ett kvitto på det fina arbete som all personal inom kommunen gör och ett bevis på hur bra här faktiskt  är att leva och verka. Våra förutsättningar kommer att bli lite tuffare framöver, och det innebär att vi måste tänka än mer kreativt och i nya banor.

 Vad är det som gör kommunen attraktiv att bo i och att flytta till?
- En del i framgången är det engagemang och de ansträngningar som kommunens alla enheter tillsammans med föreningar och kultur- och näringsliv gör, som får Höganäs Kullabygden att bli en attraktiv plats att leva på. Men för oss inom kommunen är det också viktigt att vi lyssnar genom att skapa bra forum och former för dialog med invånare, näringsliv och föreningsliv.

Hur når vi målet 27 500 invånare?
- Vårt arbete är såklart långsiktigt. Vi ska fortsätta att jobba vidare med våra visionsbyggstenar som handlar om att utveckla vår besöksnäring, kunna garantera bra äldreomsorg och utbildningsmöjligheter, skapa fler jobb och ett blomstrande näringsliv med ständig fokus på hållbarhet. Samtidigt som vi utvecklas vill vi bevara småstadscharmen och jobba för en dynamisk miljö där kommunen blir ännu mer levande. Det ska vara enkelt för invånare och företagare att bo, verka och trivas i vår kommun. Vi skapar förutsättningar för kreativitet istället för att sätta stopp för utvecklingen, säger Peter.

Peter Schölander (M), kommunstyrelsens ordförande gläds åt att invånarna blir fler i kommunen.

Informationen om att invånarantalet för närvarande ligger på 26 004 personer i Höganäs kommun kommer från Folkbokföringen/KIR och är baserad på uppgifter från SCB.

Läs mer om kommunens visionsarbete här.

Sugen på att flytta hit? Kolla in några familjer som gjort just det här.

Sidan uppdaterad 3 november 2017