Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Invånare Nyhetsarkiv Deltagare sökes till Senior Sportskola

Deltagare sökes till Senior Sportskola

Vill du vara en del av en gemenskap samtidigt som du får prova på nya aktiviteter, skadeförebyggande träning, HLR-kurs i hjärt- och lungräddning, kostföreläsning och praktisk matlagning? Om du är mellan 60 och 85 år kan Höganäs Senior Sportskola i så fall vara något för dig

Höganäs Senior Sportskola är en del av kommunens folkhälsosatsning för äldre där näst intill alla av de senaste 48 deltagarna svarade ja på frågan om de kommer att fortsätta med någon aktivitet efter skolans slut. Kultur- och fritidsförvaltningen i Höganäs kommun har under fem år arrangerat Senior Sportskolan i samverkan med Skåneidrotten och det lokala föreningslivet samt även till viss del privata aktörer. Trycket och efterfrågan på kursen är högt bland kommunens seniorer.


- Att få prova på nya aktiviteter är det som lockar de flesta deltagarna, berättar Helena Holm, administrativ chef på kultur- och fritidsförvaltningen. Hela konceptet med variationen i utbudet och att få vara en del av en gemenskap bidrar till att kursen är mycket populär. Gruppen där deltagarna är mellan 60-85 år är ofta på en blandad nivå, där några tränat hela livet och andra knappt alls, men det fungerar väldigt bra ändå, fortsätter Helena.

Innehåll och framtida kurser
Senior Sportskolan innehåller bland annat fysisk aktivitet, skadeförebyggande träning, HLR- kurs i hjärt- och lungräddning samt hjärtstartare, kostföreläsning, praktisk matlagning. Att delta kostar 495 kronor per person för de tolv veckor som kursen pågår. Antalet platser är begränsade.

Den som vill ställa sig i kö för kommande kursstart våren 2018 är välkommen att kontakta och anmäla sig till This is an email address

Sidan uppdaterad 14 november 2017