Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Invånare Nyhetsarkiv Vad beslutade kommunfullmäktige?

Vad beslutade kommunfullmäktige?

Den 20 april fattade kommunfullmäktige bland annat beslut i enlighet med kommunstyrelsens förslag, ett godkännande av köpekontrakt för försäljning av del av Steglinge 1:1.

På nyårsafton 2015 gick startskottet för Höganäs 80 år, ett jubileumsfirande som sträckte sig över hela året med stora och små evenemang, folkliga och smala, för barn och äldre och för alla åldrar däremellan. Framförallt blev Höganäs 80-årsfirande ett samarrangemang mellan olika förvaltningar inom kommunen, föreningar och företag.

54 programpunkter gjordes under året. Bland annat:
• Serverades invånarna en 80-meter lång tårta.
• Stickade allmänheten under året en 80-meter lång halsduk till giraffen på Sundstorget.
• Genomfördes konserter med artister som invånarna röstat fram, Måns Zelmerlöw och Hasse Andersson.

Vad kostade det? 250 000 kronor tilldelades kultur- och fritidsförvaltningen som fick uppdraget att samordna alla aktiviteter. Vidare bidrog Höganäs Energi AB och AB Höganäshem med 100 000 kronor var.

Parhus istället för radhus vid Odengatan
Uppe vid Höganäs övre är ett nytt bostadsområde på väg att ta form. Veidekke Bostad AB har planer på att bygga parallellt med och söder om Odengatan. Målet från början var att bygga 54 lägenheter med kedjehus och parhus längs Odengatan och två flerfamiljshus i Eric Ruuthsparken.

Exploateringsavtalet kompletterades 2009 med ett tillägg som möjliggjorde en senareläggning av projektet då det försenats av saneringsarbeten. Kommunen har nu fört förhandlingar med Veidekke Bostads AB om ytterligare ett tillägg i avtalet. Tillägget innebär att det istället för parhus kommer att byggas radhus inom området.

Andra ärenden som togs upp på kvällens sammanträde:
• Svar på motion avseende näringslivsambassadörer.
• Anmälan om eventuella ökade kostnader vid nybyggnation av Sjöcrona förskola. • Uppföljning av folkhälsoprogrammet 2016.  

Vill du veta mer, hittar du protokoll och kallelser till kommunfullmäktige här.

 

 

Sidan uppdaterad 20 april 2017