Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Invånare Nyhetsarkiv Vi är närmre visionsmålet än någonsin

Vi är närmre visionsmålet än någonsin - 132 invånare mer än vi räknat med

Kommunen har 132 invånare mer än vad vi räknat med innan årets slut! Det visar befolkningsprognosen vi använder oss av för att mäta vårt mål mot visionen att vara 27 500 invånare år 2025.

I visionen har vi prognostiserat att vara 26 022 innan årets slut. Nu är vi 26 154 invånare istället. Ett glädjande besked tycker Herman Crespin, kommunchef.

-  Att Höganäs ständigt växer och fortsätter att vara en attraktiv kommun där folk vill bo, verka och leva är ett kvitto på det fina arbete som all personal inom kommunen gör och ett bevis på hur bra vår plats faktiskt är. Nu är vi närmare målet än någonsin – men - här i Höganäs är vi aldrig nöjda förens vi har nått målet och det ska vi göra innan år 2025!

Nu fortsätter kommunen att jobba vidare med visionen som handlar om att bland annat utveckla bygdens besöksnäring, kunna garantera bra äldreomsorg och utbildningsmöjligheter, skapa fler jobb och ett blomstrande näringsliv med ständig fokus på hållbarhet.

-  Samtidigt som vi vill utveckla kommunen vill vi bevara småstadscharmen och jobba för en dynamisk miljö där kommunen blir ännu mer levande. Det ska vara enkelt för invånare och företagare att bo, verka och trivas i vår kommun och vi ska skapa förutsättningar för kreativitet, berättar Peter Schölander (M), kommunalråd i kommunen.  

 

Informationen om att invånarantalet kommer från Folkbokföringen/KIR och är baserad på uppgifter från SCB. Läs mer om kommunens visionsarbete här.

Sugen på att flytta hit?

Kolla in några familjer som gjort just det här.

Sidan uppdaterad 6 december 2017