Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Invånare Nyhetsarkiv Tillfällig kommunal drift av det särskilda boendet Vikhaga

Tillfällig kommunal drift av det särskilda boendet Vikhaga

Höganäs kommun tar tillfälligt över driften av det särskilda boendet, Vikhaga, från och med den 2 maj till och med den 30 september 2018.

Avtalet med det privata vårdbolaget Attendo som i dagsläget driver Vikhaga, gäller till och med den 1 maj i år. Efter upphandling tilldelades Förenade Care uppdraget men ett annat företag har begärt överprövning av beslutet och den rättsliga processen har dragit ut på tiden. Kommunen kommer därför tillfälligt ta över driften från och med den 2 maj till och med den 30 september 2018.

Höganäs kommun har gett det egna kommunala bolaget Höganäs Omsorg AB uppdraget att sköta driften av verksamheten. Redan idag driver Höganäs Omsorg AB kommunens särskilda boenden Nyhamnsgården, Ljunghaga och Väsbyhemmet.

- För boende och personal på Vikhaga innebär detta ingen väsentlig skillnad mot tidigare. Verksamheten fortsätter som vanligt och Höganäs Omsorg AB tar över nuvarande personal. Vårt fokus just nu är att planera för och trygga driften samt invänta förvaltningsdomstolens beslut, berättar Cathrine Eriksson, socialchef i Höganäs kommun.

Sidan uppdaterad 12 april 2018