Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Invånare Utbildning och förskola

Utbildning och förskola

I Höganäs kommun tar vi hand om hela barnet hela vägen. Här finns sex kommunala grundskolor och förskoleverksamhet för barn i åldern ett till fem år. Vi har en gymnasieskola och en vuxenutbildning. Här kan du bland annat söka barnomsorgsplats, läsa om elevhälsa eller regler för att få skolskjuts.

E-tjänster

I vår e-tjänstportal kan du som vårdnadshavare till barn i förskola, grundskola eller gymnasium i Höganäs kommun logga in i lärplattformen Fronter och ta del av information som rör ditt barn. Du kan även ansöka om förskoleplats eller ändra din ansökan. Är du gymnasieelev är det här du ansöker om gymnasiebusskort.

 • Nyhamnsskolan vidare i Vi i femman

  Klass fem på Nyhamnsskolan har vunnit regionfinalen i Vi i femman. På torsdag väntar kval mot segrarna från landets 25 övriga regioner.

  Publicerad 8 februari 2017
 • Skolinspektion ger Grönt ljus till utbildningsförvaltningens verksamheter

  Skolinspektionen har under vintern 2016 granskat utbildningsförvaltningen i Höganäs kommun. Tillsynen har handlat om det samlade ansvarstagandet för utbildningen inom samtliga skolformer. Höganäs har fått tillbaka resultatet, ett resultat som visar att Skolinspektionen ger grönt ljus till samtliga verksamheter inom förskola, förskoleklass, grundskola, fritidshem, grundsärskola, gymnasiesärskola.

  Publicerad 8 februari 2017
 • Förskolorna som lyfter

  I november 2016 var det releasefest för boken "Förskolorna som lyfter". Sammanlagt 31 förskollärare från förskolor, både kommunala och fristående, i Höganäs har deltagit i förskolelyftet. I boken beskriver de sina erfarenheter och upplevelser från projekt de genomfört tillsammans med barnen under utbildningen.

  Publicerad 1 februari 2017
Föregående1234567...

Sidan uppdaterad 21 december 2016