Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Invånare Utbildning och förskola

Utbildning och förskola

I Höganäs kommun tar vi hand om hela barnet hela vägen. Här finns sex kommunala grundskolor och förskoleverksamhet för barn i åldern ett till fem år. Vi har en gymnasieskola och en vuxenutbildning. Här kan du bland annat söka barnomsorgsplats, läsa om elevhälsa eller regler för att få skolskjuts.

E-tjänster

I vår e-tjänstportal kan du som vårdnadshavare till barn i förskola, grundskola eller gymnasium i Höganäs kommun logga in i lärplattformen Fronter och ta del av information som rör ditt barn. Du kan även ansöka om förskoleplats eller ändra din ansökan. Är du gymnasieelev är det här du ansöker om gymnasiebusskort.

 

 • Höganäs är en av de bästa skolkommunerna i landet!

  Återigen står det klart att Höganäs ligger i topp när det gäller skola och utbildning. Lärarförbundet presenterar nu sin årliga ranking av bästa skolkommun. I år hamnar Höganäs kommun på plats 13 av Sveriges 290 kommuner. Placeringen innebär att vi är bäst inom Familjen Helsingborg och på plats 5 i Skåne!

  Publicerad 5 oktober 2017
 • Detta pratade utbildningsnämnden om den 19 september

  Ärendena som diskuterades på nämndens senaste möte var bland annat den fördjupade konsekvensanalysen gällande förvaltningens budgetfråga, förvaltningens delårsrapport och ett par informationsärenden.

  Publicerad 20 september 2017
 • Elever tävlar för en bättre miljö

  Elever på Lerbergsskolan deltar i tävlingen "Lilla" -Children's Climate Prize för att skapa större klimatengagemang i skolan tillsammans med lärare och elever. Barnen har gjort en film om att minska användandet av plast i naturen som de deltar i tävlingen med. Tanken är sprida filmen så mycket som möjligt genom att uppmana facebookanvändare att gilla den på kommunens facebooksida. Ju mer filmen gillas desto större är chansen att vinna priset. Som en fin bonus sprids filmens viktiga budskapet vidare.

  Publicerad 19 september 2017
Föregående1234567...

Sidan uppdaterad 19 september 2017