Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Invånare Utbildning och förskola

Utbildning och förskola

Välkommen till skolvärlden i Höganäs kommun! Här tar vi hand om hela barnet hela vägen från ett till nitton år. Vi har förskoleverksamheter, sex kommunala grundskolor, en särskola, fritidsverksamheter, en gymnasieskola, en kulturskola med tillhörande fritidsgårdar och en vuxenutbildning.

 

Förskola

Här finns information om kommunens förskolor och hur du gör för att ansöka om förskoleplats. Du kan även se vilka regler, avgifter och öppettider förskolorna har.

Grundskola

Här kan du läsa om grundskolor, särskola, elevhälsa, matsedel, terminstider och regler för att få skolskjuts. Du kan även se en karta över skolornas upptagningsområde.

Gymnasieskola

I Höganäs finns en kommunal gymnasieskola, Kullagymnasiet. Här kan du ansöka om busskort till gymnasiet, se terminstider och läsa mer om val och antagning.

Vuxenutbildning

Här kan du bland annat läsa om studievägledning, utbudet av vuxenutbildningar, lagar och regler, finansiering av studier och mycket mer.

Matsedel

Här hittar du matsedlar för skolor och förskolor

E-tjänster och Fronter

I vår e-tjänstportal kan du logga in i vår lärplattform Fronter samt ansöka om förskoleplats eller ändra din ansökan. Du kan också ansöka om gymnasiebusskort här.

Sidan uppdaterad 21 december 2017