Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Invånare Utbildning och förskola

Utbildning och förskola

Välkommen till skolvärlden i Höganäs kommun! Här tar vi hand om hela barnet hela vägen från ett till nitton år. Vi har förskoleverksamheter, sex kommunala grundskolor, en särskola, fritidsverksamheter, en gymnasieskola, en kulturskola med tillhörande fritidsgårdar och en vuxenutbildning.

Öppna förskolan

På Gläntans öppna förskola erbjuder vi barn, föräldrar och andra vuxna möjlighet till kontakt och gemenskap. Här kan du och ditt barn delta i olika aktiviteter.

Förskola

Här finns information om kommunens förskolor och hur du gör för att ansöka om förskoleplats. Du kan även se vilka regler, avgifter och öppettider förskolorna har.

Grundskola

Här kan du läsa om grundskolor, särskola, elevhälsa, matsedel, terminstider och regler för att få skolskjuts. Du kan även se en karta över skolornas upptagningsområde.

Gymnasieskola

I Höganäs finns en kommunal gymnasieskola, Kullagymnasiet. Här kan du ansöka om busskort till gymnasiet, se terminstider och läsa mer om val och antagning.

Kulturskola och fritidsgårdar

Eric Ruuth kulturhus är uppdelad i två verksamheter, en kulturskola och en fritidsgårdsverksamhet. Här kan du läsa mer om verksamheterna och om avgifter och anmälan.

Vuxenutbildning

Här kan du bland annat läsa om studievägledning, utbudet av vuxenutbildningar, lagar och regler, finansiering av studier och mycket mer.

Matsedel

Här hittar du matsedlar för skolor och förskolor. Höganäs kommun jobbar för att elever ska få god, vällagad, smakrik, säker mat som tillagas och serveras av engagerad personal inom kommunens kostenhet.

E-tjänster och Fronter

I vår e-tjänstportal kan du logga in i vår lärplattform Fronter samt ansöka om förskoleplats, förskoleklass och skolplats. Du kan också ansöka om gymnasiebusskort och skolskjuts här.

Sidan uppdaterad 5 juli 2018