Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Invånare Utbildning och förskola Vuxenutbildning

Kunskapsforum - vuxenutbildningen i Höganäs

Behöver du bättra på din utbildning för att lyckas i konkurrensen på arbetsmarknaden eller för att komma in på universitet och högskola? Kanske hoppade du av gymnasiet och nu vill börja studera? På Kunskapsforum hjälper vi dig att nå dina mål inom vuxenutbildning! Här kan du läsa om utbudet, finansiering av studier och mycket mer. När det gäller kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå ska de som fått minst utbildning prioriteras. Alla som saknar sådana kunskaper som normalt uppnås i grundskolan har rätt att studera komvux på grundläggande nivå. En vuxen har rätt att delta i utbildning på komvux från och med andra kalenderhalvåret det år då han eller hon fyller 20 år.

In English!

Tidsbokning, klicka här 

Yrkesutbildning? Klicka här!

Adress och öppettider
Vi finns på Långarödsvägen 30, granne med Kullagymnasiet.
Våra öppettider är måndag/tisdag/torsdag klockan 08.00- 16.00 med stängt för lunch klockan 12.00 - 13.00.
Onsdagar stänger vi klockan 18.00 och fredagar stänger vi klockan 14.00
Drop-in hos studievägledaren är på tisdagar och torsdagar klockan 13.00 - 16.00. Resterande dagar finns tidsbokning (görs här på hemsidan, se ovan). Detta gäller invånare i Höganäs, kommer du från en annan kommun får vi hänvisa dig till vägledningen på din hemort.

Distansstudier via Hermods

Kunskapsforum erbjuder möjligheten att studera på distans via Hermods AB.

Komvux - grundläggande nivå

Grundskolestudier för vuxna som behöver läsa in grundskolans kurser till och med årskurs nio. Innehåll och arbetssätt är anpassat för vuxna och du tar eget ansvar för dina studier samtidigt som du får hjälp av din lärare.

Komvux - gymnasienivå

Gymnasiestudier för vuxna där du tillsammans med vår studie- och yrkesvägledare utifrån dina förkunskaper sätter samman en individuell studieplan inför

Komvux - svenska för invandrare

Utbildning i svenska för invandrare - Sfi - är till för dig som fyllt 16 år och är folkbokförd i Höganäs kommun och som behöver grundläggande svenskundervisning som invandrare. Anmälan/inskrivning görs via ett personligt besök på Kunskapsforum.

Särskild utbildning för vuxna

Särskild utbildning för vuxna erbjuds i Höganäs på Lärvux och är till för dig som har en intellektuell funktionsnedsättning eller förvärvad hjärnskada. På Lärvux studerar du utifrån behov, tidigare kunskaper och erfarenheter och det är tillsammans med din lärare som du planerar din studietid hos oss.

Yrkesvux

Gymnasial yrkesutbildning för vuxna där samtliga kurspaket skapas i samarbete med olika branschråd och anpassas till den studerandes behov.

Lärlingsutbildning

Gymnasial vuxenutbildning där 70 procent av utbildningen genomförs på en arbetsplats med en handledare, och 30 procent genomförs i skolan.

Studiemedel

Merparten av våra kurser och utbildningar är studiemedelsberättigade.

Frågor
För mer information om CSN, SFI, betyg eller intyg, kontakta Ulrika Adsersen.
Här kan du även se Ulrika berätta lite om Kunskapsforum.

Facebook

Följ oss på Facebook för senaste nytt:
https://www.facebook.com/kunskapsforum/

Sidan uppdaterad 5 oktober 2017

Kontakt

 • Pia Petersson
  Studie- och yrkesvägledare
  Kunskapsforum
  042-33 78 27

 • Ulrika Adsersen
  Skoladministratör
  Kunskapsforum
  042-33 78 26