Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Invånare Utbildning och förskola Gymnasieskola

Gymnasieskola

I Höganäs finns en kommunal gymnasieskola, Kullagymnasiet. Skolan ligger i centrala Höganäs. Gymnasiet har en rad olika inriktningar och program.

Adress: Långarödsvägen 30, 263 34, Höganäs
Gymnasiechef: Britt-Inger Suneson
Rektor med programansvar: Kenneth Svensson 
Rektor med programansvar:
Petra Arnekull 

Studie- och yrkesvägledare: Camilla Högström, tel: 0734-35 77 76 samt Jenny Björklund Hansson, tel: 042 33 72 95

Kullagymnasiets hemsida

Kullagymnasiet har en egen webbplats och här kan du läsa om hur du ansöker till gymnasiet, vilka program som finns, regler för busskort och mycket mera.

Program och inriktningar

På Kullagymnasiets finns en rad olika program och inriktningar. Redan i tvåan kan du välja bland de kurser som ger dig behörighet och extra meritpoäng inför högskolan.

Ansökan och antagning

Här finns information om hur du går tillväga för att ansöka till gymnasiet. Du kan även läsa mer om vad som krävs för att du ska kunna ansöka.

Ansök om busskort

Elever som väljer att gå i gymnasiet i en annan kommun, eller som går på Kullagymnasiet och har minst 6 km till skolan har rätt till busskort. Här kan du ansöka om busskort och läsa mer.

Terminstider

Enligt skollagen ska eleverna ha minst 178 skoldagar. Antal lovdagar ska vara minst tolv. Maximalt fem studiedagar får läggas ut under ett läsår för planering av skolarbetet eller för fortbildning av lärare.

Inackorderingsbidrag

Höganäs kommun har ansvar för inackorderingsbidrag till elever i gymnasieskolan. Här kan du läsa vad som krävs för att få inackorderingsbidrag.

Gymnasiesärskola

Här kan du läsa mer om gymnasiesärskolan i Sverige som är fyraårig och frivillig samt vänder sig till ungdomar med utvecklingsstörning. Det finns nio yrkesinriktade nationella program.

Ungdomsuppföljning

Är du 16-20 år gammal och har avbrutit eller aldrig påbörjat en gymnasieutbildning eller motsvarande? Då hjälper vi dig! Det kan finnas fler vägar än du tror.

Sidan uppdaterad 14 september 2018

Kontakt

 • Frånvaroanmälan gymnasium
  Gymnasium
  0515-777 020
 • Höganäs servicecenter
  Telefon 042-33 71 00

  Skicka meddelande till kommunen

  Telefontid
  Måndag-fredag 08.00 - 16.00

  Öppettider
  Måndag-fredag 08.00 - 17.00

  Besöks- och postadress
  Stadshuset, Centralgatan 20 i Höganäs

  Mer information