Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Det händer i Höganäs Mat- och sommarfest i Höganäs

Mat- och sommarfest i Höganäs

30 juni

Nu är det dags för Höganäs Mat- och sommarfest! Under tolv timmar - från klockan 12.00-24.00 bjuder vi på en somrig fest för hela familjen med artister, musik, aktiviteter, lokala matentreprenörer och härlig stämning! På en av våra vackraste platser- Höganäs Hamnområde. Varmt välkommen! Fri entré!

Här hittar du mat och dryck med lokal förankring och i år kommer bland annat Garage, Holy Smoke och Höganäs Bryggeri att stå för detta inne på området ihop med övriga verksamheter i hamnen. Dessutom erbjuder våra mat- och dryckesproducenter ”Smaka på Kullabygden” – en matmarknad som bjuder på det bästa vi har i Kullabygden

”Smaka på Kullabygden”- matmarknad med lokala entreprenörer:
Mellan klockan 12.00-16.00 träffar du dessa utställare från Kullabygden på plats
Larsviken
Flädergården i Täppeshusen
Vikentomater
Kullabygdens bakgård
Chiligaraget
Kullasparris
Kryddig Perenn
Kullen Limousin
Höganäs Saluhall
Da Italia
Ost & Delibaren
Villa Mathilda
Arilds Vingård
Kullamust
Kullabygdens fruktträdgård

Det kommer att finnas två foodtrucks på plats - Allans Tuk Tuk och glassförsäljning.

Program - scenen

Dagens och kvällens konferencier är Nic Schröder som också bjuder på musik av Kal P Dal och Kim Larsen.

13.30 Chills är ett lokalt rockband sprunget ur den skånska myllan 2016. Soundet är proggigt med tydligt 80-tals eko och med influenser från jazz och reggae. Den 18 maj släppte de sin första skiva "Our True Selves” som kommer finnas bl a på Spotify”.

15.00 Bamse och häxans dotter Lova tycker om sång och dans och de vill gärna att alla är med! Tillsammans med publiken bjuds det på kända barnsånger och rörelser för hela kroppen. Alla kan vara med, stora som små, och efter sångstunden är det Meet n’ Greet med karaktärerna, kanske vill ni passa på att få en bild eller två tillsammans?

17.00 Loreen slog igenom med sin vinst i Eurovision Song Contest 2012. Vinnarlåten "Euphoria" blev en världshit som nådde förstaplatsen på topplistorna i hela 21 länder. Med det nya albumet ”Ride” tar Loreens musik en ny vändning där hon presenterar en ärligare sida av sig själv och låter publiken ta del av hennes väg till kreativ frihet.

18.30 Piloten Mats ”Malle” Andersson i VEIDEC Aerobatic Team är medlem i Svenska landslaget i konstflyg samt flyger på heltid. Under showen kommer Mats att flyga i hastigheter mellan 400 km/h framåt och 50 km/h bakåt, göra Lomcevak, kvickrollar och momentrollar där man stannar mitt i rollen för att sedan fortsätta.

20.00 Med sin omisskännliga röst vann Wiktoria, Sveriges okrönta drottning av countrypop, återigen folkets kärlek i 2017 års Melodifestival med låten "As I Lay Me Down".   Wiktoria debuterade i Melodifestivalen 2016 med låten ”Save Me” och slutade då som folkets tvåa, och låten blev en omedelbar hit med över 14 miljoner streams enbart på Spotify. Wictoria har bland annat gjort sin debut som liveartist i USA, turnérat en hel sommar med Diggiloo och gjort den svenska tolkningen av ledmotivet till den stora Disneyfilmen "VAIANA".

22.30 Samir & Viktor har de senaste åren haft stora hits med låtarna "Success", "Fick feeling" och "Saxofuckingfån" - för att inte tala om Melodifestivalsuccéerna "Bada Nakna" och "Groupie" som streamats över 20 miljoner gånger vardera på Spotify.

Killarna har dessutom levererat sommarhit efter sommarhit. Sommaren 2017 välte de Sverige med låtarna "Kung" och "Vi gör det ändå".

23.10 DJ Elena hyllar Avicii med ett 20 minuters långt medley. DJ Elena a.k.a Shake! kommer från Moskva men bor i Lund sedan 2013. Hon turnerar i hela landet och spelar musik från 70's 80's 90's 00's och de senaste topplåtarna. “It's all about the Smiles, the Dancing, the Hands-up-in-the-air and of course, Shakin' it!”. Hela spelningen är mellan 23.10-23.45.

Smaka på Kullabygden - scenen

13.00 Den gröna matlagningen - är det en trend eller är det här för att stanna? Hur påverkar ett grönare liv oss och är vår vardag verkligen så grön som det verkar? Malin Broman med gästerna Gustav Gibrand, Steglinge AB och Årets Företagare i Höganäs, Pontus Klenell, Everfresh, Otto Ramsay, Kulla Lamm och Bitte Larsson, Larsviken.

16.00 Vad är det som gör att Kullabygden passar för vinodling, vilken betydelse har de för besöksnäringen och varför är det en så viktig fråga för kommunen? Och sist men inte minst, vilken typ av viner odlas här, hur smakar de och hur ska de serveras? Lyssna på kommunalrådet Peter Schölander, vinodlaren Carl-Magnus Hedin, Villa Mathilda och sommeliern Christina Nordin Cumtell.

Aktiviteter

På aktivitetsområdet kan du testa rodd mellan klockan 12.00 och 15.00, basket, airweel, klättring, stand up paddelboard, testa legobygge med Bricksway, besöka fartyget Valkyrien och Zivan, åka hinderbana, pyssla med bokbussen eller bara hänga. Mellan 13.00 och 14.30 kan du också möta naturum Kullaberg på stranden och upptäcka havets spännande värld. De har håvar, vattenkikare och luppar med sig så att man kan undersöka vad som finns i strandkanten och under ytan.

Mellan 15.00 och 18.00 kan du och kompisar delta i en beachvolleyturnering. Samla ihop minst fyra kompisar och anmäl ert lag till This is an email address. Skriv deltagarnas namn och ert lagnamn, sista dag för anmälan är den 29 juni. Bästa lag vinner Euronäs, Höganäs eget presentkort.

Sol och bad

Precis vid Mat- och sommarfesten finns Kvickbadet – med fina bryggor, solstolar och en härlig sandstrand. Ett givet ställe att besöka och njuta av under Mat- och sommarfesten.

Vill du hjälpa till som volontär?

Vi behöver flera personer som kan hjälpa oss med lite enklare arbetsuppgifter under genomförandet av festivalen. Du bör ha fyllt 18 år, ha körkort och tycka det är roligt när det händer många saker samtidigt. Arbetstiden är flexibel och främst mellan 29-30 juni. Som tack för hjälpen får du ett intyg för utfört arbete, en biobiljett samt en matcheck. Skicka ett mail med dina kontaktuppgifter, en kort beskrivning av dig själv, vilka tider/dagar du kan arbeta och om du har erfarenhet av liknande uppgifter sen tidigare till This is an email address. Märk mailet med ”Volontär” Välkommen med ansökan!

Parkering

I Höganäs centralort finns drygt 500 parkeringsplatser och de är alla avgiftsfria. Nära parkeringsplatser finns vid Kaptensgatan, Bruksskolan, Brukshallen, Kvarngatan, Strandgatan och vid Höganäs AB, Bruksgatan. Eftersom Mat- och sommarfesten pågår i Höganäs hamnområde kommer det att vara svårt att finna parkeringsplats. Vi rekommenderar alla att i möjligaste mån lämna bilen hemma.   Cykelparkering Cyklar du till Mat- och sommarfesten? Parkera gärna din cykel på avsedd plats för att möjliggöra framkomlighet för utryckningsfordon och för personer med funktionshinder.

Kommunikation

Skånetrafiken trafikerar ut mot Höganäs med linjerna 222 mot Mölle samt 220 mot Höganäs Stadshuset. Turen tar ca 35 minuter. Kommer du åkandes med bil så följer du skyltningen Höganäs, vägar som ansluter är väg 111 och 112.

Tips till tonårsföräldrar!

Tillsammans med er vill vi fortsätta och stärka arbetet med att skapa trevliga arrangemang i Höganäs och Kullabygden. Därför delar vi gärna med oss av några tips:

1. Fortsätt och säg tydligt nej till att ge din yngre tonåring alkohol och prata gärna om det i hela familjen – det hjälper din äldre tonåring att inte köpa ut till yngre syskon. 2. Ta upp langningsfrågan med äldre syskon i familjen och att du förväntar dig att det äldre syskonet inte köper ut. 3. Tro inte på myten att andra föräldrar köper ut till sina yngre tonåringar. 4. Prata med andra föräldrar och hjälps åt att hålla koll på vad som händer under arrangemanget. 5. Kom överens i förväg om hur du och din yngre tonåring kan ha kontakt under kvällen. 6. Reflektera över om och hur du själv vill dricka alkohol utifrån att din tonåring är på Mat- och sommarfesten.

Målet är att Höganäs matfestival inom några år ska bli ett av de största publika matarrangemangen i Skåne. Målgrupp för evenemanget är såväl boende i kommunen som besökare och företagare. Syftet är att erbjuda alla invånare, besökare, familjer, fastboende och sommarboende - en enastående festival i vårt aktiva hamnområde.

Vi vill upplysa om att det på området kan förekomma fotografering och filmning utförd av personal på Höganäs kommun för publicering i Höganäs kommuns kommunikationskanaler.

Sidan uppdaterad 29 juni 2018