Höganäs - väl värt att investera i
Start Kullagymnasiet Start Nyhetsarkiv KULLAGYMNASIETS ELEVER TRÄNAR MED ALVARO SANTOS

KULLAGYMNASIETS ELEVER TRÄNAR MED ALVARO SANTOS

Kullagymnasiet och tre samarbetsföreningar, Helsingborgs IF, Kullabygdens DFF och Höganäs BK, startar ett projekt inom skolans idrottssatsning med fotbollsträning för både tjejer och killar. Träningen kommer att erbjudas alla fotbollsspelare inom idrottssatsningen på Kulla oavsett föreningstillhörighet och program.

Fotbollsklubbarna står för träningen och före detta HIF-spelaren Alvaro Santos blir huvudtränare under hösten.

Träningen kommer att bedrivas på fredagar mellan klockan 8.00 och 9.00 på HBK:s anläggning i Lerberget. Efter träningen blir det gemensam frukost på skolan, tillsammans med övriga idrottssatsningen på Kullagymnasiet. Idag är det drygt 100 ungdomar (cirka 20- talet olika idrotter) som ingår i skolans projekt, varav 25- 30 elever är fotbollsspelare. Dessa erbjuds att ingå i fotbollsprojektet.

Målet med idrottssatsningen och fotbollsprojektet är:

Kullagymnasiet vill ge sina elever goda förutsättningar att satsa på sin idrott utan att behöva göra avkall på varken studier eller fritid. Det fotbollsmässiga målet är att utveckla var spelare i spelets olika delar. Vi vet att det krävs extra mycket av eleverna då gymnasiestudier och en satsning på idrott tar väldigt mycket tid.

 

Kullagymnasiet, Helsingborgs IF, Kullabygdens DFF och Höganäs BK

 

Frågor om projektet:

Lars Hansson Idrottskoordinator, Kullagymnasiet   0706 372855

Walle Danewid Klubbchef,  Höganäs BK   0709 550338

Sidan uppdaterad 23 augusti 2017