Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Besökare Inspiration Vandring och cykling

Vandring och cykling

Ta din cykel och känn hur stressen försvinner när du trampar iväg på slingrande vägar eller snöra på dig kängorna och ge dig ut på vandring i den underbart vackra naturen i Kullabygden.

Kullaberg

Det vackra naturreservatet Kullaberg inbjuder till fantastiska naturupplevelser! Upptäck Kullaberg du också! Vandra, klättra, dyk, gå på grottvandring, åk på tumlarsafari, paddla kajak, besök Kullens fyr eller hitta ditt eget smultronställe och bara njut av den underbara naturen. Du kan även cykla på Kullaberg, men tänk på att cykling endast är tillåtet på den asfalterade vägen mellan Mölle och Kullens fyr på västra Kullaberg. På den östra delen av Kullaberg får du även cykla på stigarna. Läs mer på Kullabergs hemsida.

Kullaleden

Kullaleden är en 70 kilometer lång Leading Quality Trail-märkt vandringsled, som är en del av Skåneleden. Leden tar dig från Helsingborg, runt Kullahalvöns kust, hela vägen till Utvälinge. Här kan du välja mellan lätt vandring på asfalt till svårare terrängvandring vid branta stup och höga klippor. Det finns även en cirka 30 kilometer lång led - Kullarulla - som är anpassad för personer med funktionshinder. En broschyr om Kullaleden finner du här.  Läs mer på Kullaledens hemsida.

Kattegattleden

Cykling när den är som bäst! Kattegattsleden är en fantastisk rutt mellan Göteborg och Helsingborg. Leden går så nära havet det bara går, nära utsiktsplatser och sandstränder. Leden är 37 mil lång och nästintill bilfri. Ett måste för dig som vill komma ut på cykeln. Läs mer på Kattegattledens hemsida.


Foto: Fotograf Li Fernstedt.

 

 

 

 

 

Sidan uppdaterad 24 maj 2018

Kontakt

 • Höganäs servicecenter
  Telefon 042-33 71 00

  Skicka meddelande till kommunen

  Telefontid
  Måndag-fredag 08.00 - 16.00

  Öppettider
  Måndag-fredag 08.00 - 17.00

  Besöks- och postadress
  Stadshuset, Centralgatan 20 i Höganäs

  Mer information