Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Besökare Inspiration Vandring och cykling

Vandring och cykling

Ta din cykel och känn hur stressen försvinner när du trampar iväg på slingrande vägar eller snöra på dig kängorna och ge dig ut på vandring i den underbart vackra naturen i Kullabygden.

Kullaberg

Det vackra naturreservatet Kullaberg inbjuder till fantastiska naturupplevelser! Upptäck Kullaberg du också! Vandra, klätta, dyk, gå på grottvandring, åk på tumlarsafari, paddla kajak, besök Kullens fyr eller hitta ditt eget smultronställe och bara njut av den underbara naturen. Läs mer på Kullabergs hemsida.

Kullaleden

Kullaleden är en Leading Quality-märkt vandringsled som är en del av Skåneleden. Leden tar dig från Helsingborg, runt Kullahalvöns kust, hela vägen till Utvälinge. Här kan du välja mellan lätt vandring på asfalt till svårare terrängvandring vid branta stup och höga klippor. En broschyr om Kullaleden finner du här. Läs mer på Kullaledens hemsida.

Kattegattleden

Cykling när den är som bäst! Kattegattsleden är en fantastisk rutt mellan Göteborg och Helsingborg. Leden går så nära havet det bara går, nära utsiktsplatser och sandstränder. Leden är Sveriges längsta turistcykelled på 37 mil och den är nästintill bilfri. Ett måste för dig som vill komma ut på cykeln. Läs mer på Kattegattledens hemsida.

 

 

 

Sidan uppdaterad 17 november 2016

Kontakt

  • Turistinformation

    042-33 77 74

    Telefontid måndag-fredag 10.00-16.00, lördag 09.00-13.00. 

    För personlig service besök gärna någon av våra InfoPoints.
    Instagram @visithoganas