Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Besökare Nyhetsarkiv Japansk keramik under 400 år visas på Keramiskt center

Japansk keramik under 400 år visas på Keramiskt center

Masterpieces – Japansk keramik under 400 år, är en utställning med mer än hundrafemtio antika och unika föremål. Föremålen berättar om den japanska keramikens dramatiska historia – starkt förknippad med bland annat samurajkulturen.

NÄR: 24 mars – 2 september 2018
VAR: Keramiskt Center, Gärdesgatan 4B, Höganäs
För öppettider se http://keramisktcenter.se/

I vår och sommar fylls Keramiskt center i Höganäs av japanska mästerverk genom 400 år. Trots att många av de historiska pjäserna är mycket gamla upplevs de i dag som påfallande moderna.

Så spelade den här keramiken också en avgörande roll som inspirationskälla för många av 1900-talets stora keramik-konstnärer. Utställningshallen gästas av några av dagens mest intressanta japanska konstnärer, internationella stjärnor som Shozo Michikawa från Seto, Haruhiko Kaneko från Okinawa och fem kvinnliga konstnärer anslutna till Sokyo Gallery i Kyoto: Eiko Kishi, Mashiko Hashimoto, Fuku Fukumoto, Midori Ushida och Aya Mori. Keramiskt centers butik kommer också att erbjuda ett särskilt urval keramik med japansk influens av ett tiotal nu verksamma skånska keramiker.

Masterpieces – 400 Years of Japanese Ceramics är en programpunkt i det officiella firandet av de 150-åriga diplomatiska förbindelserna mellan Sverige och Japan.


Sidan uppdaterad 9 juli 2018