Höganäs - väl värt att investera i
Höganäs kommun
Start Besökare Nyhetsarkiv Kullaturen 26 maj - möt våren på cykel genom vackra Kullabygden

Kullaturen 26 maj - möt våren på cykel genom vackra Kullabygden

Upptäck Kattegattledens vackra sträckning genom Kullabygden och besök några mat- och dryckesföretag! Cykelturen tar dig från kust till kust genom ett varierande odlingslandskap där rapsen och fruktträden står i full blom.

Tiden mellan ”hägg och syrén” är enligt många den absolut vackraste tiden på året och på cykel finns det chans att uppleva mycket mer! Du kommer att få möta personerna bakom några av bygdens småskaliga mat- och dryckesföretag och få se och höra deras story. Varje matföretag erbjuder små smakprov och på Kullahalvöns vingård serveras en enklare måltid med produkter från bygden.

Du kommer att cykla en dryg ”halvmara”, det vill säga en sträcka på cirka 2,5 mil mellan Jonstorp och Höganäs. Tidsåtgången beräknas till cirka 6-7 timmar men varierar klart beroende på cykeltempo och hur länge man stannar till på stoppen. Rutten följer Kattegattleden, alltså på cykelvägar eller vägar med begränsad trafik. Leden går längs med Skäldervikens södra strandlinje genom byar och fiskelägen och slingrar sig fram genom ett omväxlande odlingslandskap tvärs över Kullahalvön. Den avslutas på gamla banvallen längs med Öresundskusten mot Höganäs.

Läs mer och boka din plats här! Kullaturen arrangeras av Kullasparris.

Sidan uppdaterad 17 april 2018