Smaka på Kullabygden

Upplev Kattegattleden på vårt sätt.

En guidad cykeltur i skördetid i Kullabygden.
Följ med Eva och Anna på turen som är cirka 27 kilometer, vi cyklar i ett lugnt tempo.


SMAKA PÅ KULLABYGDEN

Vi har beräknat att turen tar cirka 6-7 timmar inklusive 4 smak- och matstopp. Vi besöker gårdsbutiker och lokala mat- och dryckesproducenter.

Vår cykeltur går genom ett generöst jordbrukslandskap där vi cyklar med de vackra åkrarna på var sida likaså närheten till Skälderviken och Öresund.

Kostnaden för denna tur är 600 kr per person och inkluderar två guider som följer med hela cykelturen, förmiddagskaffe, lunch med ett glas vin alternativt alkoholfritt, afternoon tea med tillbehör .

Maxantal deltagare är 12 personer. Vi förbehåller oss möjligheten till sena ändringar i programmet på grund av rådande coronasituation.

ENGELBREKTS ÄPPLEN
Vi startar klockan 10.00 från Noréns cykelaffär, Storgatan 61. Höganäs och cyklar genom Väsby mot Södåkra där Engelbrekts stora äppelodlingen är belägen. Engelbrekts har en gårdsbutik som är öppen för allmänheten på lördagar där det går att köpa äpplen, egen must, cider honung och mycket mer.

GOLFKROGEN, S.t ARILDS GOLFKLUBB
Kullabygden är ett paradis för golfare, cyklister och vandringssugna. Vårt nästa stopp blir S:t Arilds Golfklubb där det finns en restaurang i nära anslutning till banor och klubbhus.
Här ska vi få förmiddagsfika med något litet gott till.

KULLABERGS VINGÅRD
Kullabergs vingård är en av vingårdarna på Kullahalvön. Vingården har fått många internationella utmärkelser för sitt vin. Vingården gör även en torr cider och olika ädeldestillat. Dessa varor kan köpas på Systembolaget. Här blir vi serverade ett glas vinmed något gott till.

TEAROOM KULLABERG
Kan man dricka afternoon tea i Kullabygden? Javisst! På Tearoom Kullaberg kan man det.
Gott te eller kaffe tillsammans med hembakat bröd som är veganvänligt och naturligt fritt från laktos och ägg samt goda sylter och marmelader.

Stoppet här är vårt sista stopp och cykelturen rullar sedan tillbaka till Höganäs längs med Öresund.


Anmälan och info: Eva Sperling eller Anna Dahlberg senast fredag 20 augusti.
Betalning sker vid start.

Avbokningar senast 19 augusti klockan 16.00

Maximalt antal deltagare 12 stycken. Välkomna!

Möjlighet att hyra cykel hos Noréns cykel och fritid finns. Tillgång kan inte garanteras, så var gärna ute i god tid telefonnummer: 042-33 39 73

Med reservation för ändringar. På grund av coronatider kan eventuella ändringar göras med kort varsel.

Hitta oss på Facebook: Anna och Eva guide.

Hitta oss på Instagram: @Smakapakullabygden

Busstider vid behov, kontakta Skånetrafiken https://www.skanetrafiken.se/sok-resa Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information

Datum:

Tid:

10:00 - 16:30

Plats:

Noréns cykel och fritid, Storgatan 61, Höganäs

Pris:

600 kronor per person, inklusive guider och förtäring - Behov av cykelhyra 160 kronor inklusive hjälm