Stjärntrio

Bandet Stjärntrio. Fotografi.
  • 6 juli 2023
  • 19.30 - 21.30
  • Nyhamnsläge, Brunnby kyrka, Bränneslyckevägen 3
  • Kultur
  • Musik

Johan Dalene, violin, Andreas Brantelid, cello, och Diana Ketler, piano.

Den 22-årige svensk-norske violinisten Johan Dalene gör redan stort avtryck på den internationella musikscenen när han uppträder med världens ledande orkestrar och dirigenter i de mest prestigefyllda konsertsalarna både hemma och utomlands. Hans förmåga att ?få sin Stradivarius att sjunga som en mästare? (Le Monde), i kombination med hans uppfriskande ärliga musikalitet och engagemang med både musiker och publik, har satt honom på kartan som en artist med en exceptionellt lysande framtid. 2019 vann Johan det norska Solistpriset och den prestigefyllda Carl Nielsen-tävlingen som livesändes över hela världen. Sedan dess har han hunnit ge ut tre kritikerhyllade album och utsetts till Young Artist of the Year 2022 of Gramophone Classical Music Awards.

Andreas Brantelid är en av Skandinaviens mest eftertraktade cellister som fått lysande kritik för sina tankeväckande tolkningar, nyansrika klang och engagerande scenpersonlighet. Höjdpunkterna i hans senaste solistengagemang inkluderar framträdanden med London Philharmonic, BBC Philharmonic Orchestras, Mahler Chamber Orchestra, Leipzig Radio Symphony, Hamburger Symphoniker, Orchestre des Champs-Elysées, samt alla de stora orkestrarna i Norden. Andreas har tidigare gästat oss i Musik i Kullabygden, och vi är glada över att åter kunna välkomna honom till festivalen.

Diana Ketler, född i Riga med världen som arbetsfält, är en eftertraktad kammarmusiker och solist. Hon har framträtt i bland annat Wigmore Hall, Musikverein och Carnegie Hall med flera av världens högst uppskattade klassiska musiker. Hon är medlem i Ensemble Raro, som anses vara en av Europas mest spännande ensembler. Diana är konstnärlig ledare för SoNoRo Festival i Rumänien och Chiemgauer Musikfrühling festival. Sedan 2003 är hon professor vid Royal Academy of Music i London.


Förköp via Ticketmaster: https://www.ticketmaster.se/event/stjarntrion-johan-dalene-andreas-brantelid-och-diana-ketler-biljetter/639231 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt vid Brunnby kyrka 45 minuter innan konserten i mån av plats.

Pris: 295 kronor, ungdom 145 kronor

Kontakt

Namn:

Elsa Berglund