Doric String Quartet

Fotografi. På artisterna
  • 6 juli 2024
  • 19.30 - 21.30
  • Nyhamnsläge, Brunnby kyrka, Bränneslyckevägen 3
  • Besökare
  • Kultur
  • Musik

En av världens bästa stråkkvartetter gästar oss under festivalen Musik i Kullabygden 2024.

För er som kommer ihåg den otroliga konsertupplevelsen med Marménkvartetten under förra årets festival får ni nu chansen att höra deras mentorer spela för oss. Från världens största scener till oss i Kullabygden. Missa inte möjligheten att få höra kammarmusik på högsta internationella nivå.

Doric String Quartet firade sitt 25 års jubileum förra året och fortsätter att vinna nya fans över hela världen. De tillför en elegans och intimitet både till de klassiska verken och nyskriven musik, och letar ständigt efter nya sätt att fördjupa sina tolkningar. De har dryga tjugotre inspelade album i sitt CV, och har turnerat till världens alla hörn.

Efter att själva ha dragit nytta av coachning av grupper som Hagen-, Alban Berg-, Artemis- och LaSalle-kvartetten, är gruppen angelägen om att stödja unga musiker och har undervisat vid Royal Academy of Music sedan 2015 och varit konstnärliga ledare för Mendelssohn på Mull Festival sedan 2018. Alex Redington spelar på en violin gjord av Paulo Castello ca 1770, Ying Xue på en fiol av Giovanni Gabrielli från 1754, Hélène Clément spelar en viola av Francesco Giussani från 1843, tidigare ägd av Benjamin Britten och på generöst lån från Britten - Pears Arts, och John Myerscough uppträder på en cello gjord av bröderna Amati 1587.

Program:

Robert Schumann - Stråkkvartett i A dur op 41 nr 3

Benjamin Britten - 3 Divertimenti för stråkkvartett (1936)

Ludvig van Beethoven -Stråkkvartett nr 14 i ciss-moll op. 131

Biljetter:

Ordinarie 325 kronor

Ungdom under 20 år 165 kronor

Köp dina biljetter i Höganäs bokhandel och på ticketco.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Resterande platser säljs 45 minuter före konsert vid Brunnby kyrka.

Läs mer på: Musik i Kullabygden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Namn:

Musikfrämjandet i Kullabygden