Höganäs kommuns sociala medier i topp

Idag publicerades den senaste kvartalsrapporten, Kommuner på sociala medier kvartal 3 2020, från Kommunikationsanalys. Höganäs behåller förstaplatsen i landet för bäst Instagramkonto och kommunens Facebooksida är inte bara bäst i Skåne, den har dessutom seglat upp till fjärde bäst i landet.

– Jag är otroligt glad över det fina resultatet, att vi har lyckats jobbat upp vår officiella Facebooksida (@​hoganas.se)​ till plats fyra i landet känns riktigt kul. Vårt officiella Instagramkonto (@hoganaskommun) ​har legat på topplistan under lång tid och det är oerhört bra att vi lyckas hålla oss kvar i toppen bland Sveriges kommuner, säger Charlotte Vahtera, kommunikationschef i Höganäs kommun. ​

Kommunikationsavdelningen arbetar med veckovisa mätningar av kommunens sociala medier för att aktivt se till att det är rätt innehåll som läggs ut. Det krävs fingertoppskänsla för att skapa effektfull kommunikation som bidrar till att bygga digitala communities med trogna följare. Här spelar inputen från alla kommunens verksamheter också en stor roll.

– Jag är stolt över mina skickliga kommunikatörer på kommunikationsavdelningen som hittar nya infallsvinklar för att bygga varumärket och det Höganäs ”är” via kommunens sociala medier. En stor del i arbetet med att jobba upp Facebooksidan har våra duktiga kommunvägledare i kommunens servicecenter bidragit med genom att jobba mer med sidan som en kundtjänst till medborgarna utifrån dialog och service, avslutar Charlotte Vahtera.

Vill du läsa mer om resultatet?

Hela rapporten Svenska kommuner i sociala medier kvartal 3 2020 hittar du här. ​

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: