Mikael Dahlberg blir ny utbildningschef

Mikael Dahlberg från Malmö blir Höganäs kommuns nya utbildningschef. Han tillträder sin tjänst den 1 augusti.

Mikael Dahlberg från Malmö blir Höganäs kommuns nya utbildningschef.

Mikael Dahlberg från Malmö blir Höganäs kommuns nya utbildningschef.

Efter en grundlig rekryteringsprocess där chefer, förtroendevalda och fackliga företrädare intervjuat flera starka kandidater, var alla eniga om att det var Mikael Dahlberg som tar över stafettpinnen som utbildningschef efter Liselotte Herrlin som gått i pension. Mikaels senaste uppdrag var utbildningschef för grundskoleförvaltningen i Malmö.

– Det känns spännande! Det ska bli både kul och utmanande att få vara med att driva Höganäs kommun framåt. Jag har fått intrycket av att kommunen ständigt vill utvecklas och det känns inspirerande. Jag ser fram emot helhetsperspektivet som kommunen tydligt arbetar med – hela barnet, hela vägen, säger Mikael.

Mikael Dahlberg har både bred kompetens och lång erfarenhet. En perfekt kombination som gör honom som klippt och skuren som utbildningschef i Höganäs kommun. Han har över 20 års erfarenhet av skolvärlden med start som lärare till rektor och nu senast utbildningschef för grundskoleförvaltningen i Malmö.

– Mikael har både drivet och erfarenheten som behövs för att kunna axla rollen som utbildningschef i Höganäs kommun. Han visar bra ledaregenskaper och har samtidigt ett starkt utvecklingsdriv. Mikael kommer följaktligen bidra till att stärka skolans bredd och spets, vilket är en viktig del i Höganäs kommuns vision. Visionen innebär att vi år 2025 är 30 000 stolta invånare. För att lyckas med detta är skola och utbildning en viktig faktor, säger kommunchef Herman Crespin.

– Det var många kvalificerade sökanden vilket är ett kvitto på att vi är en attraktiv kommun ur ett arbetsgivarperspektiv. Trots många potentiella kandidater är vi alla eniga om att Mikael är rätt person som utbildningschef, säger Pia Möller (M) utbildningsnämndens ordförande.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen