Höganäs är nominerad till Sveriges Kvalitetskommun!

Vi kan stolt berätta att Höganäs är en av kommunerna som nu har chansen att plocka hem utmärkelsen Sveriges Kvalitetskommun!

Till Sveriges Kvalitetskommun utses den kommun som har lyckats bäst med att utveckla demokrati, service, arbetsgivarpolitik och samhällsbyggande samt leverera tjänster med hög kvalitet. Förutom Höganäs är Burlöv, Nacka, Stockholm och Vallentuna nominerade.

- Detta är en riktigt glädjande nyhet! Att vara nominerad är verkligen ett kvitto på allt det goda arbete som våra anställda dagligen lägger ner på Höganäs, säger Peter Schölander (M), kommunstyrelsens ordförande.

Höganäs kommun har under de senaste åren fått många utmärkelser som visar att kommunen ligger i topp bland landets kommuner. Det bekräftas ännu en gång med denna nominering då Höganäs i hård konkurrens jämförs med andra kommuner och värderas utifrån kvalitet.

- Jag är, precis som alltid, stolt över Höganäs och hoppas att kommunens medarbetare sträcker på sig lite extra och känner detsamma. Vi har under flera år satsat på att utveckla och följa upp kvaliteten på kommunens service och tjänster och att bli nominerad visar hur bra vi är här i Höganäs, fortsätter kommunchef Herman Crespin.

Nästa steg blir att de fem kommunerna ska granskas bland annat genom en resultatanalys och finansiell analys. Resultatanalysen utgår till största delen från mätningen i Kommunens Kvalitet i Korthet som innehåller olika nyckeltal inom områdena barn och unga, stöd och omsorg samt samhälle och miljö.

Bakom nomineringarna står Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Kvalitetsmässan samt fackförbunden Saco och Vision.

Vilken kommun som slutligen står som vinnare av titeln Sveriges Kvalitetskommun 2021 bestäms av en jury. Vinnaren presenteras på Kvalitetsmässan i Göteborg i mars 2022.

Läs mer här:

Sveriges KvalitetsKommun 2021 - Kvalitetsmässan (kvalitetsmassan.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kommunkompassen – Höganäs kommun (hoganas.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen