Så här skapar vi trygghet på Kvickbadet

Hela förra veckan var många på Kvickbadet i Höganäs för att njuta av sommarens sol och bad! Många vill till Höganäs och Kvick är en av många badplatser i Kullabygden.

Räddningstjänstens ansvar
Räddningstjänsten har medarbetare på badplatsen som är anställda hos oss, men inte utbildade brandmän. Till det finns det strandvärdar som är sommarjobbande ungdomar. Alla bär röda kläder för att lätt synas om du behöver hjälp. Räddningstjänstens personal är på Kvick för att kunna ingripa vid ett drunkningstillbud eller om du skadar sig på annat sätt. Strandvärdarna ska kunna hjälpa till vid ett tillbud, men har som huvuduppgift att vägleda och svara på frågor från besökare som inte känner till Höganäs. De ska även upplysa om de regler som finns gällande badleksaker, dyk från bryggan med mera. Att hantera bråk, vilda lekar och rena konflikter, är inte de rödkläddas uppgift och de har inte utbildning för att hantera den typen av händelser.

Ditt ansvar
För att det ska vara trevligt för alla som besöker Kvick är det viktigt att vi tänker på hur vi uppför oss och att vi visar hänsyn till våra medmänniskor. På Kvick finns besökare i alla åldrar och det är extra viktigt att vi tänker på att många barnfamiljer vistas här. Du som förälder har ansvar för dina barn, både de du har med dig och de ungdomar som besöker badplatsen på egen hand. Prata gärna med din ungdom om att det är viktigt att hen visar hänsyn på badplatsen.

Studsmattan tillfälligt bortplockad
Studsmattan har gått sönder på grund av för hög belastning och kommer att lagas.

Tack för att du visar hänsyn. Tillsammans skapar vi en plats som är trygg för alla badsugna invånare och gäster att besöka.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen