Höganäs är topp tre bästa kommunen i arbetet med Agenda 2030!

I vårt arbete med hållbarhet enligt de globala målen för hållbar utveckling som omfattar miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet är Höganäs kommun topp tre i hela Sverige. Det visar den ranking som Dagens Samhälle publicerat över kommuners framgångar inom Agenda 2030.

Resultatet tyder på att Höganäs kommun är en välmående kommun med bra utbildning och skola i ett tryggt samhälle.

– Mätningen visar att vi jämfört med förra året har ökat avsevärt i vår andel skyddad natur. Stora delar av havet är nu skyddad natur, vilket gör att vi är en av de kommunerna med störst andel skyddad natur i landet, säger Fredrik Seger hållbarhetsutvecklare.

För att knipa första platsen behöver vi fokusera på mål 12 och 13. Mål 12, hållbar konsumtion, är något vi särskilt fokuserar på mellan 2021–2022 då vi är med i Minimeringsmästarna Länk till annan webbplats.. Minimeringsmästarna är en tävling för hushåll i hela Sverige som vill minska på de onödiga sakerna, utgifterna, stressen och klimatavtrycket.

När det kommer till mål 13, bekämpa klimatförändringar, är ett område som vi arbetar för att utvecklas inom. Vårt mål är att utsläppen av växthusgaser ska minska med 25 procent mellan 2011 och 2025. För att tydliggöra detta har Höganäs kommun tagit fram en koldioxidbudget Länk till annan webbplats..

Klicka här Länk till annan webbplats. om du vill läsa mer om hur vi arbetar med Agenda 2030.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen