Årets medarbetare och Årets uppväxlare är utsedda!

Vi har höga mål och ambitioner när det kommer till Höganäs kommun. För att kunna uppnå dessa är personerna som verkar i kommunen och våra medarbetare mycket viktiga. Därför har vi de senaste åren valt att lyfta några särskilda eldsjälar som förtjänar lite extra uppskattning genom utmärkelserna ”Årets uppväxlare” och ”Årets medarbetare”.

En av kommunens visionsstrategier är att vara en arbetsgivare i framkant. En del i det arbetet handlar om att belöna goda insatser och lyfta medarbetare som är goda föredömen utifrån kommunens ledord kommunikation och koncerntanke. Och det är precis det dessa utmärkelser hjälper till att synliggöra.

Årets medarbetare

Först ut är årets medarbetare som är ingen mindre än fastighetsförvaltaren Jens Stålhandske. Motiveringen lyder: Jens är lyhörd, kunnig, har ett mycket gott bemötande, försöker alltid hitta lösningar, återkopplar snabbt. Helt enkelt en mycket bra medarbetare.

Jens lägger stort fokus på att ge så bra service till alla han är i kontakt med, oavsett om det är internt inom kommunen eller externt. Han har en unik stolthet i sitt arbete, är rak och ärlig i sin kommunikation och vill alltid hitta lösningar som innebär förbättringar.

Årets uppväxlare

Årets uppväxlare delas ut i tre nivåer: guld, silver och brons. Tillskillnad från årets medarbetare kan även externa personer nominera till denna kategori. Här söker vi personer eller arbetslag som utöver det vanliga har skapat ett ökat värde för invånare, besökare eller företagare. Och de som fick ställa sig på prispallen idag var:

Guld:

Helen Håkansson, Daglig verksamhet Bruksgatan, för hennes fantastiska jobb med Berthas kiosk. Hon vinner 20 000 kronor i kompetensutveckling och 5 000 kronor i bonus på lönen.

Nomineringen till guldmedaljören lyder:
Årets uppväxlare guld förtjänar priset för det fantastiska jobb som hon lagt ner för att få alla Höganäsares favoritglasskiosk, Berthas, att kunna drivas under sommaren.

Det stora jobbet med tydliggörande, skyltar, rutiner och stöd för omsorgstagarna för att de så bra och tryggt som möjligt ska kunna servera glass till invånare och turister en stressig varm sommardag.

Omsorgstagarna vinner, kommuninvånare och turister vinner. Årets uppväxlare har gjort en stor insats med kiosken eftersom det inte helt tangerar ordinarie arbetsuppgifter, men ändå genomfört det hela så bra och med entusiasm då kiosken är en institution i Höganäs. Självklart är det alla tillsammans som gjort det möjligt, men om man ska nominera en enskild person så är det Helen Håkansson, Daglig verksamhet Bruksgatan som bör äras lite extra!

Silver:

Carina Wahlberg, boendestödjare. Carina får 12 500 kronor i kompetensutveckling och 2500 kronor i bonus på lönen med motiveringen:
Detta är en person som alltid ställer upp för medmänniskor som är i behov av stöd. En person som ibland glömmer att hon är en människa och går på som om hon är en maskin. Det finns ingen hejd, hon ger sig inte förrän uppdraget är utfört och hon tar verkligen det på allvar. En mycket omtänksam person.

Brons:

Johan Bringle, näringslivsutvecklare. Bronsmedaljen innebär 10 000 kronor i kompetensutveckling. Motiveringen lyder:
Jag har haft förmånen att träffa på pristagaren i olika konstellationer bland annat via Fastighetsaktiebolaget Apollo i Höganäs. Med sin erfarenhet och kompetens hjälper den här personen oss företagare genom att lotsa rätt i de kontakter som behövs med olika verksamheter inom kommunen. Pristagaren ser möjligheter och inte svårigheter, "det ordnar vi" är mottot.

Detta är en person som får fram det bästa i alla möten. Pristagaren finns alltid där när det behövs och tar sig alltid tid att lyssna om någon har en fundering eller bara vill prata. Personen är en problemlösare, alltid med ett leende. I företagarens hektiska vardag behövs verkligen denna typ av personlighet som förenklar för företagen i Höganäs.

Stort grattis till årets pristagare och tack för att ni bidrar till att Höganäs kommun fortsätter att ligga i framkant!

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen