Stor efterfrågan på solceller i Kullabygden

Höganäs Energi lanserade solceller i månadsskiftet mars/april 2021 och efterfrågan har varit över all förväntan. Både villaägare, lantbrukare och företag är intresserade av solceller, och under det första halvåret har Höganäs Energi och samarbetspartnern Solotec Energiteknik fått anställa mer personal.

Det har tydligen varit många invånare i Kullabygden som har funderat på solceller och när Höganäs Energi lanserade sina solcellsalternativ våren 2021, var responsen mycket stor. Höganäs Energi har fått anställa en person som arbetar på heltid med solcellskunder, och samarbetspartnern Solotec Energiteknik som är de som utför installationsarbetet, har också fått nyanställa både projektledare och montörer.

- Vi ser att efterfrågan på solceller är mycket hög och det glädjer oss att Kullabygdens invånare tänker hållbarhet och är medvetna i energifrågor, säger Johan Martinsson, Sälj- och marknadschef på Höganäs Energi.

Det är både lantbrukare och villaägare som efterfrågar solceller, men även flera företag har visat sitt intresse. Den generella debatten i samhället om energiproduktion och hållbarhetsfrågor gör sitt till att invånarna nu tar kontakt och ber om offerter. Gynnsamma ekonomiska bidrag från staten bidrar också till att fler ser det som ekonomiskt lönsamt att investera i solceller och batterier för lagring av egenproducerad el.

Solceller är ibland inte bara en fråga om energiproduktion utan också en estetisk fråga. I Kullabygden finns det flera kulturskyddade hus och bostadsområden, och då är det viktigt att solcellerna inte stör den visuella upplevelsen. Solcellspaneler finns dessutom i olika utföranden och de som Höganäs Energi erbjuder är testade och anpassade för miljöer med salt och ammoniak. Något som är av betydelse för alla dem som bor kustnära eller bedriver lantbruksverksamhet.

För mer information, kontakta:

Johan Martinsson
Sälj- och marknadschef för Höganäs Energi
+46 (0)42-33 72 37
johan.martinsson@hoganas.se

Besök Höganäs Energis hemsida för mer information om hur du kan redan själv beställa solpaneler och bidra till lägre klimatavtryck.

Är du osäker på om ditt tak passar för solceller? Se Solkartan, Höganäs kommuns översikt över alla byggnader.

Höganäs Energi är ett kommunalägt energibolag som erbjuder elnät, elhandel, solceller, laddstolpar, fiber och fjärrvärme till Kullabygden i Nordvästra Skåne.

Höganäs Energi består av två bolag; Höganäs Energi AB och Höganäs Energi Handel AB, som sedan 1956 har distribuerad el till hela Kullabygden.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen