Höganäs kommuns skolor rankas i topp även 2021!

I Lärarförbundets ranking "Bästa skolkommun 2021" placerar sig Höganäs kommun på en andra plats i Skåne och på plats 26 i Sverige. Vi tappar något från förra året, men behåller fortfarande en hög placering.

– Vi är glada och stolta över den fina placeringen som näst bäst skolkommun i Skåne och plats 26 i Sverige. Höga lärarlöner och hög andel behöriga lärare är saker som lyfter oss i rankingen. Vi behöver titta närmre på lärarfackens bild av oss som huvudman där vi tappat i placering sedan förra året, säger Mikael Dahlberg utbildningschef.

Det är tjugonde året i rad som Lärarförbundet släpper rankingen för "bästa skolkommunen". Den baseras på flera olika kvalitetskriterier, som vägs samman till ett index.

Det har varit ett tufft år för många yrkesgrupper och för våra lärare är det inget undantag. Pandemin har ställt hårda och nya krav på undervisning och vi har varit kreativa och lösningsorienterade i vårt sätt att hantera vardagen. Därför är det inte konstigt att vi tappar något under kriterier som ”friska lärare” och ”andel barn i förskola”.

– Vi lämnar ett utmanande år bakom oss och ser fram emot allt som 2022 har att erbjuda. Vi är en stark skolkommun som består av skickliga och engagerade lärare och ledare som alla arbetar tillsammans mot samma mål: Att stärka skolans bredd och spets, säger Pia Möller (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Här kan du se hela rankingen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen