Nu kan du få hjälp av Höganäs kommun för att bli mer digitalt delaktig

Under hösten 2021 genomförde Höganäs kommun en medborgardialog med temat digital delaktighet. Efter dialogen har flera olika satsningar dragit igång för att du som bor i kommunen ska kunna få hjälp med att bli digitalt delaktig.

I medborgardialogen deltog 89 personer som var mellan 47 och 91 år gamla. 94 % av de som deltog hade tillgång till mobil, surfplatta eller dator, men bara 69 % kände sig digitalt delaktiga i samhället.

Dagny-appen

I Dagny-appen hittar du information om allt från hur du laddar ner en app eller skaffar ett mobilt bank-id, till hur du köper och aktiverar en bussbiljett hos Skånetrafiken.

Dagny-appen är resultatet av ett 4-årigt samverkansprojekt mellan Dagny AB, Mölndals stad, Härryda kommun, AllAgeHub, PRO (förening Härryda) och SPF (förening Mölnlycke). Just de delar som handlar om Skåne har vi i Höganäs kommun bett skaparna av Dagny-appen att utöka den med. Allt för att du som bor i Höganäs ska kunna ha nytta av de lokala delarna av appen.

Du hittar ett informationsblad om Dagny-appen hos kommunens servicecenter och på biblioteket. Du kan också ladda ner den på egen hand från App Store eller Google Play.

Guiden – en broschyr om surfplattans och mobiltelefonens funktioner

Broschyren Guiden har Region Blekinge skapat. Höganäs kommun har sedan anpassat innehållet i broschyren till Skåne. I broschyren finns en enkel guide till surfplattans och mobiltelefonens olika funktioner.

Broschyren kan du hämta gratis hos till exempel biblioteket eller kommunens servicecenter.

Bibliotech – Teknikhjälp på Biblioteket

Få hjälp med att komma igång med din surfplatta, mobiltelefon, dator och e-tjänster. Biblioteket kan också hjälpa dig med deras e-tjänster, till exempel e-böcker, e-ljudböcker och Legimus.

Du kan anmäla ditt intresse för teknikhjälp genom att ringa till Höganäs Bibliotek på 042-33 73 69 eller 042-33 73 70.

Kommande projekt

På kommunens Utvecklingscentrum (UC) planerar verksamheten att införa öppet hus för digital hjälp en till två dagar i månaden. Förhoppningen är att det ska kunna dra igång under våren 2022. Bibliotekets Café Amanda kommer också börja med öppna träffar så småningom.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen