Damkronorna har laddat upp inför OS – i Jonstorps ishall

Damkronorna har i dagarna dykt upp i Jonstorp för att ladda upp inför OS. Vi fick en liten pratstund med bygdens egen Sofie Lundin som för första gången har återvänt hem till barndomens ishall iklädd landslagströja.

– Jag är ju uppvuxen i Viken, så det är kul att vara på hemmaplan. Det var i Jonstorp jag började spela hockey när jag var 6 år och det känns speciellt att vara på isen när man har hängt så mycket här under uppväxten, säger Sofie.

Idag bär det av mot Köpenhamn och sedan vidare mot Peking där OS kickar igång i februari. Ishallen har under uppladdningen hållit stängt för alla utom Damkronorna – allt för att undvika att någon av dem smittas av covid-19.

– Det är en lite konstig känsla att vara här hemma igen innan resan, men kul och jag får lite hemlängtan. Det är väldigt lugnt i både Jonstorp och Viken och jag känner igen miljön så bra – det blir som en avkopplande mental uppladdning. Igår gjorde vi ett gäng negativa PCR-test, så idag åker vi, säger Sofie.

– Vi som förening är otroligt stolta och glada både över Sofie och över att Damkronorna har valt just Jonstorp och Höganäs kommuns ishall att förlägga sin OS-uppladdning i, säger Anna Berglund i Jonstorp Hockey.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen