Höganäs Energi får ny VD

Efter 18 år som VD på Kullabygdens kommunala energibolag Höganäs Energi AB går Benny Ulmestig i pension den 1 september 2022. Hans efterträdare blir Sven Carlsson, nuvarande VD för kommunalägda Hässleholms Miljö AB.

Sven Carlsson är bosatt i Höganäs kommun och tillträder som ny VD under sommaren 2022. De senaste 7 åren har han varit VD för det kommunalägda bolaget Hässleholms Miljö AB som bland annat har fjärrvärme, vatten, sophämtning och avfallsåtervinning. Tidigare har han både arbetat som revisor, personalchef och redovisnings- och ekonomichef.

- För oss har det varit viktigt i rekryteringen av ny VD att hitta en person som förstår komplexiteten och bredden i energibranschen. I Sven får vi en handlingskraftig ledare som med hjälp av sina tidigare erfarenheter, kommer att fylla en viktig roll i Höganäs Energis framtid, säger Ulf Holmqvist, styrelseordförande på Höganäs Energi.

Sven Carlsson tar över efter Benny Ulmestig som går i pension efter att ha varit VD på Höganäs Energi i 18 år. Under dessa år har Höganäs energi utökat verksamheten och har gått från att vara det kommunala elverket till att bli ett modernt företag med många affärsområden inom energisektorn.

- Det känns bra att Sven Carlsson tar över efter mig. Höganäs Energi är ett framåtriktat energibolag med mycket kompetenta medarbetare, och jag känner mig trygg på att de tillsammans kommer driva utvecklingen på Kullabygden vidare, säger Benny Ulmestig, avgående VD på Höganäs Energi.

- Jag tycker det är inspirerande att få komma till en verksamhet som verkar inom så viktiga områden och där man betyder så mycket för alla berörda. Jag ser fram emot att tillsammans med övriga anställda få lov att fortsätta utveckla verksamheten så att vi även fortsättningsvis kan skapa hållbarhet för Kullabygdens invånare, säger Sven Carlsson, tillträdande VD på Höganäs Energi.

Om Höganas Energi AB

Höganäs Energi är ett kommunalägt energibolag som erbjuder elnät, elhandel, solceller, laddstolpar, fiber och fjärrvärme till Kullabygden i Nordvästra Skåne.

Höganäs Energi består av två bolag; Höganäs Energi AB och Höganäs Energi Handel AB, som sedan 1956 har distribuerad el till hela Kullabygden.

Läs mer på www.hoganasenergi.se

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: