I sommar håller CrossFit Höganäs i gratis träningspass för alla höganäsare, oavsett funktionsförmåga

Nu satsar Höganäs kommun tillsammans med CrossFit Höganäs på att göra uteträning och crossfit mer tillgängligt i Höganäs Kullabygden.

I projektet bistår kommunen med yta vid Kvickbadet och köper in tillgänglighetsanpassad träningsutrustning. I gengäld ska CrossFit Höganäs en gång i veckan under sommaren hålla gratispass för dig som bor i kommunen, inklusive specifika pass för dig som har en funktionsnedsättning.

– Det här är ett led i hur vi aktivt arbetar med målet Hälsa och välbefinnande i Agenda 2030, men också med Höganäs tillgänglighetsplan. Det är också ett av flera sätt som vi i kommunen nu väljer att utveckla Kvickbadet på, säger Peter Schölander (M), kommunstyrelsens ordförande i Höganäs kommun.

Samarbetsprojektet ska pågå i tre år.

– När kommunen presenterade idén om att ha träning riktad till funktionsnedsatta tyckte vi det var en superbra idé. Crossfit är i grunden väldigt anpassningsbart efter individen och vi jobbar dagligen med skalning av övningar efter olika förmågor, säger Magnus Hällbjörk på CrossFit Höganäs.

På sikt kan upplägget utvecklas till en längre period än bara under sommaren.

– Att kunna erbjuda gratis träning till alla kommunens invånare på några av de utegym som redan finns på olika orter är en briljant idé. Vi behöver alla röra på oss och kan vi inspirera fler till träning så bidrar det till det vi försöker uppnå varje dag när vi går till jobbet, säger Kristin Lilja på CrossFit Höganäs.

Kommunens tillgänglighetssamordnare, Anna Pihlqvist, är positiv till initiativet:

– Personer med funktionsnedsättningar idrottar och motionerar generellt betydligt mindre än andra i samma ålder. Samtidigt vet vi att fysisk aktivitet är en viktig friskfaktor för både psykisk och fysisk hälsa, så det är väldigt positivt att vi gör detta tillsammans med CrossFit Höganäs.

Utrustningen kommer på plats i början av maj. Sedan är det fritt fram för höganäsarna att anmäla sig till gratispassen på CrossFit Höganäs hemsida.

– Vi kommer också informera på kommunens hemsida och på vår Facebooksida när det är möjligt att börja boka in sig på passen, säger Pär Ragvald, stadsmiljöchef i Höganäs kommun.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen