Höganäs gratulerar sin starka konkurrent Nacka!

Höganäs har varit med och tävlat om utmärkelsen Sveriges Kvalitetskommun. Idag avgjordes det och Nacka blev årets vinnare av utmärkelsen. Höganäs säger stort grattis till den välförtjänta vinnaren!

- Jag är oerhört stolt över att Höganäs tagit sig hela vägen och varit nominerad som Sveriges Kvalitetskommun. Även om jag inte tar med mig förstapriset hem till Höganäs så tar jag med mig stoltheten och äran över att leda så här framgångsrika medarbetare och verksamheter som Höganäs faktiskt har, säger kommunchef Herman Crespin.

Höganäs kommun har under de senaste åren fått många utmärkelser som visar att kommunen ligger i topp bland landets kommuner. Det bekräftas ännu en gång med nomineringen då Höganäs i hård konkurrens jämförs med andra kommuner och värderas utifrån kvalitet.

- Att vara nominerad och tävla mot starka konkurrenter så som vi har gjort är verkligen ett kvitto på allt det goda arbete som vi tillsammans och dagligen lägger ner på Höganäs. Jag sträcker på mig lite extra innan jag lämnar Kvalitetsmässan och tycker att kommunens medarbetare ska göra detsamma. Höganäs vore ingenting utan dem, säger Peter Schölander (M), kommunstyrelsens ordförande.

- Vi har under flera år satsat på att utveckla och följa upp kvaliteten på kommunens service och tjänster och att bli nominerad visar hur bra vi faktiskt är i Höganäs, avslutar kommunchef Herman Crespin.

Utmärkelsen delades ut under Kvalitetsmässan i Göteborg den 2 maj.

Bakom nomineringarna står Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Kvalitetsmässan samt fackförbunden Saco och Vision. Vinnaren av titeln Sveriges Kvalitetskommun 2021 bestämdes av en jury. Steg ett för att vara nominerad är att medverka i kommunkompassen. Det har Höganäs gjort och är du nyfiken så kan du läsa mer om det här.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: