Årets kultur- och fritidspristagare

Nu presenterar vi personerna som tilldelats årets idrottspris, kulturpris och hederspris. Läs om de värdiga pristagarna nedan.

Idrottspriset 2022 går till Mattias Möller

Redan som 20-åring tog han över Höganäs bowlinghall. Då hade Mattias hunnit med att representera det svenska juniorlandslaget och spelat bowling på hög nivå, i både Helsingborg och Ängelholm.

I oktober 2021 fick han ett spännande samtal, det isländska bowlingförbundet sökte en ny förbundskapten och Mattias tackade ja. Utöver sin talang sprider Mattias motivation och glädje för alla besökare i Höganäs Bowlinghall. Idrottsprisets summa är 20 000 kronor.

Kulturpriset 2022 går till Erika Olofsson Liljedahl

Erika Olofsson Liljedahl är uppvuxen i Höganäs, bibliotekarie och författare till yrket och hon har skrivit tre kritikerrosade romaner. Skrivardrömmen tog Erika Olofsson Liljedahl till Lunds universitets författarskola mellan 2013 och 2015. Där påbörjade hon arbetet med romanen Någonstans brister himlen, som utspelar sig i Bohuslän och Höganäs under sent 1920-tal. Hon har precis kommit ut med sin tredje bok som utspelar sig i Mölle.

Erika skriver med säker hand, gör en fantastisk research – och på ett härligt sätt tar hon läsaren såväl till historiska miljöer som till Kullabygden. Kulturprisets summa är 20 000 kronor.

Årets hederspriser går till Per Sjögren, Klas Jörgensen och Paul Myllenberg

En trio av män får årets hederspriser: gemensamt för dem är att de lockar folk till Kullabygden. Per Sjögren är tidens moderna fyrvaktare som såväl brinner för fyrens historia som för att arrangera löparevents som lockar folk från hela världen.

Klas Jörgensen har sin passion för Vikens IK. Där styr och ställer han med ett strukturerat arbetssätt och till glädje för byns barn och unga. Just nu i juni tränar USA:s ungdomslandslag på Vikvalla inför en trenationerstävling i Helsingborg.

Paul Myllenberg är verksam i Jonstorp Fotbollsförening. Med en slags Gnosjöanda har han på kort tid fått finansiering till en konstgräsplan, ett tillgänglighetsanpassat utegym och en boulebana. Utöver Allmänna Arvsfondens och stiftelsen Gripens stöd har hans engagemang fått hela byn att ställa upp.

Höganäs kommun tackar pristagarna för deras engagemang, de är alla värdiga pristagare som är goda ambassadörer för Höganäs och Kullabygden! Prissumman är 300 Euronäs.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: