Ny aktivitetsplattform i Höganäs

Nu finns delningsplattformen Piffl i Höganäs, där det i eftermiddag kommer finnas utrustning till sport och lek tillgänglig för utlåning dygnet runt. Med Piffl ska man enkelt kunna knyta människor till platser för aktivitet och dessutom med möjlighet till tillgång av rätt utrustning.

Höganäs kommun har placerat ut ett Piffl aktivitetsskåp på Skateparken vid Kullagymnasiet som i eftermiddag fylls med utrustning.

Via appen Piffl visualiseras de områden i staden där man kan utöva aktiv fritid spontant men även få tillgång till aktivitetsboxar fyllda med utrustning för rörelse och lek. Aktivitetsboxarna är tillgängliga via appen Piffl för alla, invånare som besökare och innehållet är anpassat efter miljön omkring. Bland annat kommer boxen vid skateparken innehålla skateboards och kickbikes men även bollar och annan utrustning för aktiviteter som passar i närområdet.

Utrustningen kommer från kommunens egen Sportbank där man sedan ett drygt år kan låna utrustning gratis i två veckor. Att hyra i aktivitetsboxarna kommer kosta 10 kronor i timmen.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: