Kommunen skickar en uppmaning till sina invånare - rösta i valet 2022!

Under vecka 32 skickar Höganäs kommun ut samhällsinformation om valet till alla hushåll i kommunen. Syftet är att uppmana kommunens invånare att använda sina demokratiska rättigheter i valet 2022.

- Tänk om alla som har rätt att rösta i Höganäs kommun använder sin rösträtt i september, det skulle vara demokrati på högsta nivå, säger Gertrud Green som är valnämndens ordförande.

Den 11 september gäller det, då avgörs det vem som ska styra under de kommande fyra åren, allas röster är viktiga och avgörande för Höganäs och Sveriges framtid.

-Alla ska ha möjlighet att rösta och målet med vår egenproducerade broschyr är att ännu fler invånare i Höganäs kommun ska känna att det är viktigt att rösta i valet, fortsätter kanslichef Niklas Åkerström.

Samhällsinformationen kommer i form av en broschyr på åtta sidor, på sistasidan finns även översatt information till de språk som är stora i kommunen.

I kommunens arbete med att öka valdeltagandet jämfört med tidigare år har en analys genomförts, den har visat att extra fokus behöver läggas på grupperna utlandsfödda och personer med intellektuell funktionsnedsättning. Förutom broschyren har och kommer därför en rad olika insatser att göras i samband med valet:

  • Valskola för väljare som behöver information om valet på lätt svenska har arrangerats.
  • Kommunen har hållit en politikerutfrågning på lätt svenska där väljarna har kunnat ställa sina valfrågor.
  • Politiker och tjänstepersoner har utbildats i att skriva lättläst svenska.
  • Utökade öppettider för förtidsröstning med hundra procent jämfört med tidigare val.
  • Valbussen som erbjuder förtidsröstning stannar på utvalda ställen, nytt för i år är att den stannar i centrala Höganäs (Långaröd och vid Äventyrets förskola) där valdeltagande är lågt. Valbussen stannar även ute i byarna Arild, Mjöhult, Farhult och Ingelsträde.
  • Förtidsröstning hålls på fler och mer strategiska platser än tidigare val för att möta invånarna, nya platser för i år är Ica, City Gross och Höganäs sportcenter.

Allt du behöver veta inför valet 2022 hittar du på www.hoganas.se/val2022


Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad:
Till toppen