Höganäs är utsedd till näst bästa friluftskommun i Skåne

24 augusti utsåg naturvårdsverket, Svenskt Friluftsliv och Sveriges Fritids- och kulturchefers förening Sveriges friluftskommun 2022. Höganäs kommun kom på 2 plats i Skåne.

Sveriges friluftskommun är ett pris som delas ut varje år och uppmärksammar kommunernas arbete med friluftsliv. Höganäs har sedan 2021 gjort en fantastisk utveckling och är nu näst bästa kommun i Skåne och har klättrat från 108 plats till 6 plats i Sverige.

Det som ligger till grund för Höganäs framgångskoncept är att vi under året genomfört flera aktiviteter under Friluftslivets år 2021 som följt olika månadsteman.

- I samarbete med kommunens föreningar och företag har vi arrangerat en mängd aktiviteter till invånarna under 2021 och 2022. Vi är självklart mycket stolta över vår placering, men framför allt är vi stolta över just aktörerna som gör det möjligt för invånarna att uppleva vår vackra natur genom deras aktiviteter. Det finns så mycket man kan göra i Kullabygden, som verkligen är en fantastisk plats just för friluftsliv, säger Emma Nilsson, fritidschef.

Vi planerar nu att höja ambitionsnivån i vårt friluftsarbete de kommande tre åren. Höganäs kommun ska bli ännu bättre och därför har vi tagit fram en friluftsplan som ska visa vägen för framtida ambitioner.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: