Ny ekolekplats i Jonstorp är redo för lek

Nu är den klar. Vår nya lekplats i Jonstorp. Det är kommunens första ekolekplats och den är tillgänglighetsanpassad. Bredvid finns en spännande djungelslinga.

Djungellekan och djungelslingan ligger vid Parkvägen i Jonstorp, intill Revalyckan.

Att det är en ekolekplats innebär att materialen är valda med omsorg för att vara så hållbara som möjligt. Lekredskapen till exempel är gjorda av bland annat återvunnen plast från världshaven och robinia, ett träslag med stor styrka och hållbarhet.

Lekplatsen har också gjorts tillgänglig med bland annat ett sandbord som det går att köra in en rullstol under, en fjädergunga med ryggstöd och en hängmatta som flera får plats i. Underlaget är corkeen, ett restmaterial av kork som är lätt att ta sig fram på, i stället för sand.

I dungen bredvid lekplatsen finns den nya djungelslingan med en hinderbana, två fjädergungor som ser ut som tigrar, balansstockar och en krokodil att sitta på. Till våren planerar vi att så en äng i området också.

- Jonstorp behövde en lekplats till och vi hoppas den här ska bli populär. Vi har satt upp belysning och varma sommardagar så blir det här en skuggig plats, säger Carola Mooe, parkingenjör på Höganäs kommun.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: