Regnbågslekplatsen i Viken är invigd

Konstgräs med regnbågsmotiv och nya gungdjur i form av enhörningar. Vi har gjort om lekplatsen vid Poppelvägen och satsat på regnbågstema med mycket färg.

På tisdagen återinvigdes lekplatsen tillsammans med barn från förskolan Regnbågen som var med och klippte band, gjorde raketen och blåste såpbubblor.

- Lekplatsen behövde uppdateras och tillgänglighetsanpassas. Vi skulle göra något med underlaget också och hade sparat en vit konstgräsmatta som tidigare använts när vi hade ett vinterlandskap på Kyrkplatsen i Höganäs, berättar parkingenjör Josefin Bengtsson.

Det är den vita konstgräsmattan som nu har återanvänts och blivit moln tillsammans med en regnbåge och blå himmel. De lekredskap som var hela och funktionella har fått vara kvar samtidigt som vi kompletterat med nytt lekhus, nya vippgungor och ett tillgänglighetsanpassat bakbord.

Vid planeringen av lekplatsen såg vi också möjligheten att förverkliga ett av de förslag som kom in vid medborgardialogen ”Hela Höganäs på riktigt” i Blå Hallen i våras. Nämligen att göra parkbänkar i regnbågsfärger.

- Nu har vi fått en lekplats som är en riktig färgklick. Målningen av lekredskapen hann vi tyvärr inte bli riktigt klara med eftersom vädret slog om så snabbt, de kommer att målas klart till våren, säger Josefin Bengtsson.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: