Ansök om äldreomsorg och följ ditt ärende i ny tjänst

Nu finns en digital medborgartjänst som gör det enklare för dig som ska ansöka om hemtjänst eller särskilt boende. Du får bättre insyn i dina ärenden och den underlättar för anhöriga att hjälpa till.

Den digitala tjänsten gäller dig som ska ansöka om hemtjänst, särskilt boende eller dagverksamhet. Den används också för att söka trygghetslarm om du är under 75 år och du kan byta utförare av vissa insatser inom hemtjänsten.

Du gör din ansökan via Höganäs kommuns hemsida, precis som tidigare. Men det som tidigare var en e-tjänst är nu en ny digital medborgartjänst. I den finns nya och bättre funktioner.

  • Inloggningen görs på ett säkert sätt med Bank-ID. När du är inloggad kan du följa ditt ärende från ansökan till beslut. På dina sidor kan du se tidigare ansökningar och beslut, liksom din genomförandeplan, kontaktuppgifter och annan viktig information. Du kan även se dina besök av hemtjänsten om du har dagliga besök.
  • Med den nya tjänsten blir det enklare för en närstående person att hjälpa till med ansökan eller att agera i tjänsten, efter att du har lämnat ditt samtycke. Personen ska godkännas och registreras av en biståndshandläggare och kan därefter logga in med sitt eget Bank-ID.

Den nya tjänsten fungerar både i mobil och på läsplatta. Men för den som vill går det fortfarande bra att ringa till kommunen och få hjälp av servicecenter.

Ansökan görs på vår hemsida för ansökan om äldreomsorg: Öppnas i nytt fönster.

 

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: