Höganäs fortfarande billigaste skånska kommunen att bo i

När den årliga Nils Holgersson-rapporten nu har kommit i 2022 års version, kan man konstatera att Höganäs kommun för fjärde året i rad är den billigaste bostadskommunen i Skåne.

Rapporten, som getts ut sedan 1996, mäter kostnadsnivåerna för boende i bostadsrätter och hyresrätter när det gäller tjänster som värme, varmvatten, vatten och avlopp, el och renhållning.

I rapporten ”förflyttas” en bostadsfastighet genom landets samtliga 290 kommuner för att jämföra kostnaderna. Rapportens syfte är att redovisa de prisskillnader som finns mellan olika kommuner och målet är att skapa debatt som kan leda till sänkta priser för kunderna.

I årets rapport framgår det att Höganäs är den 34:e billigaste kommunen i landet och den allra billigaste i Skåne. Det sistnämnda för fjärde året i rad.

Nils Holgersson-rapporten visar att det sammantagna priset för el – det vill säga inklusive elnät, elhandel och skatter – har ökat med hela 47 procent sedan 2021. Priset har ökat även i Höganäs kommun, men det är ändå näst billigast i Skåne. Endast Bromölla kommun har lägre elkostnad.

– Vi är stolta över att vi fortfarande kan bidra till att invånarna får både hållbar el och fjärrvärme från det kommunala energibolaget. Vi är i elområde 4 med de utmaningar det medför gällande elpriser och vi gör allt vad vi kan för att vara ett gott alternativ för Höganäsarna, säger Sven Carlsson, VD Höganäs Energi.

Hela Kullabygden har sitt elnät från Höganäs Energi och invånarna väljer själva bland Sveriges mer än 130 elhandelsleverantör vem som ska leverera el till dem. Höganäs Energi Handel AB, som är ett dotterbolag till Höganäs Energi, är en av dessa elhandelsleverantörer, och mer än 7 000 hushåll i Kullabygden väljer att ha el från det lokala elbolaget.

Vill du veta mer om Nils Holgersson-gruppens rapport, kan du läsa den i sin helhet på deras hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: