Dags att lämna in dina inkomstuppgifter för 2023

Du som betalar en avgift inom äldreomsorgen kan nu lämna in nya inkomstuppgifter för att vi ska kunna beräkna din avgift för 2023. Uppgifterna behöver komma in till oss senast 15 februari 2023.

När uppgifterna kommit in gör vi en beräkning av ditt avgiftsutrymme. Baserat på avgiftsutrymmet räknar vi sedan ut vad som blir din avgift för vård och omsorg. Den nya avgiften gäller från januari.

På sidan "Avgifter och Kostnader" hittar du aktuella vård och omsorgskostnader samt hur vi beräknar din avgift.

Du lämnar in dina inkomstuppgifter via våra e-tjänster . Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

E-tjänsten kräver att du har Mobilt Bank-ID. Om du saknar Bank-ID kan en god man eller anhörig till dig logga in och fylla i inkomstuppgifterna åt dig. Det är helt frivilligt att lämna in dina uppgifter. Om du väljer att inte göra det beräknar vi din avgift enligt taxa. Om du har frågor om din avgift eller hur du lämnar inkomstuppgifter så kan du kontakta servicecenter på mejl via kommunen@hoganas.se eller genom att ringa 042-33 71 00. Du kan också besöka receptionen i stadshuset på Centralgatan 20 för att prata med servicecenter.

Bra att veta

Du kan få minskad avgift om du har dubbel hyra. Om du ska flytta till ett vårdboende händer det att du behöver betala dubbel hyra. Vid sådana tillfällen kan du få lägre avgift i tre månader. För att få det behöver du tillsammans med dina inkomstuppgifter också lämna en bekräftelse på uppsägning eller försäljning av den tidigare bostaden.

Du som har fyllt 65, har en pension och bor i Sverige kan ansöka om bostadstillägg hos Pensionsmyndigheten. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. För att se om du har rätt till bostadstillägg kan du använda Pensionsmyndighetens beräkningsverktyg. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Är du under 65 år ansöker du hos Försäkringskassan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: