Dina synpunkter kan hjälpa oss att öka tillgänglighet

Vi undersöker möjligheterna för en gemensam tillgänglighetsguide för kommunerna i familjen Helsingborg och behöver din hjälp. Dela med dig av dina erfarenheter och behov genom att svara på vår digitala enkät Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., det tar tar bara några minuter. Tack på förhand!

En tillgänglighetsguide ska göra det enklare för personer med till exempel olika funktionsvariationer att planera sina besök i våra kommuner och ska slippa att överraskas av hinder som på olika sätt påverkar tillgängligheten.

Men det är inte bara personer med funktionsvariationer som kan ha nytta av en tillgänglighetsguide, den är till för alla. Andra som kan ha nytta av den är till exempel om man har brutit benet och går på kryckor, familjer som rör sig med barnvagn och våra äldre.

Kommunerna Höganäs, Ängelholm och Kippan vill undersöka hur en digital tillgänglighetsguide kan tas fram som alla kommuner i Familjen Helsingborg skulle kunna använda. I samband med det behöver vi ta reda på vilka behov och önskemål vi ska ta hänsyn till och därför vill vi ge alla som vill en chans att bidra med sina synpunkter.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: