Nu öppnar anhöriggrupp igen efter uppehåll under pandemin

Efter att ha haft uppehåll av våra anhöriggrupper som följd av pandemin kan vi nu meddela att vi åter öppnar anhöriggruppen för dig som anhörig till missbrukare.

Är du anhörig till en person med missbruksproblematik? Vill du träffa andra som befinner sig i en liknande situation? Då är du välkommen att delta i den anhöriggrupp som Vuxenenheten startar tisdagen den 28 februari.

I anhöriggruppen kan du dela tankar och känslor med personer som kan relatera till din situation. Varje vecka berörs olika teman där vi diskuterar och gör en del arbetsuppgifter tillsammans. Exempel på teman som kommer att beröras är medberoende och kommunikationsfärdigheter.

- Under pandemin hade vi inte möjlighet att hålla igång några grupper, därför känns det nu väldigt glädjande att kunna starta upp anhöriggrupperna igen, säger Eva Simson, socionom på socialförvaltningen.

I en grupp är ni som mest åtta stycken deltagare tillsammans med två stycken utbildade gruppledare. Vi kommer att träffas under sex veckor och varje träff pågår i två timmar.

Är du intresserad av att delta i en anhöriggrupp?

Kontakta då Eva Simson på 042- 33 78 67 eller via eva.simson@hoganas.se. Du kan även kontakta Maria Mörtzell på 042- 33 75 91 eller via maria.mortzell@hoganas.se.

Vill du veta mer om vilken typ av anhörigstöd som kommunen erbjuder kan du läsa det här: Anhörigstöd Höganäs Kommun

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: