Upptäck årets sommarblommor

Nu kan du skåda årets sommarblommor runt omkring i Höganäs. Årets tema är kända konstnärer och deras verk som har inspirerat framtagandet av de olika kreationerna.

I Höganäs vill vi möta invånare och besökare med färgglädje på gator och torg. Under det ljusa halvåret satsar vi därför på vackra sommarblomsplanteringar i urnor och rabatter runt om i staden. Varje år utses nya färgteman för att inspirera och väcka intresse hos åskådaren. Sommaren 2023 är temat för planteringarna kända konstnärer och deras verk.

Centrum

Pernilla Landeke Wilsmark, parkingenjör i kommunen, har designat urnorna i centrum. Längs stråket Storgatan/Köpmansgatan och vid Gruvtorget och Stationshuset är blommorna inspirerade av Claude Monets målningar och använt fina pastellfärger från hans trädgård i Giverny.

Sundstorget

På Sundstorget däremot är det en mer tuff stil. Där kommer det vara en stor och färgglad plantering med udda inslag, inspirerad av Pablo Picassos konstverk.

Tivoliparken och Eric Ruuths-parken

De stora rabatterna i Tivoliparken och Eric Ruuths-parken står vår gästdesigner Rigmor Celander för. Rigmor fick 2019 det nationella Ulla Molin-priset bland annat för sina nyskapande sommarplanteringar i Göteborgs botaniska trädgård.

Till de två stora rabatterna i Tivoliparken kommer inspirationen från Vincent van Goghs målningar med solrosor och sädesfält.

I Eric Ruuths-parkens sommarrabatt är färgerna helt annorlunda. Här står Sandro Botticellis målning ”Venus födelse” modell för utformningen. Ytterkonturen blir snäckformad, färgerna ljust pärlemortonade och i mitten får en änglatrumpet representera den uppstigande Venus.

Vid frågor kontakta oss på: kommunen@hoganas.se Senast uppdaterad: